Afbeelding

Corona-virus

Pixabay

Schrijven in tijden van corona

Corona-maatregelen zijn ingrijpend, noodzakelijk en ze grijpen diep in in onze manier van leven. Sociale isolatie en gedwongen thuiszitten leidt bij veel mensen in Italië tot verveling, angst en somberheid. Een van de manieren om die te bestrijden is schrijven. Heb je een verhaalidee liggen: ga er nu mee aan de slag. Heb je een onvoltooid manuscript: pak het nu op. Als tijd geen beperking meer is, kan schrijven veel betekenen. Schrijven geeft energie en betekenis in een wereld waarin onzekerheid domineert.

Op Schrijven Online vind je een heleboel tipartikelen over zo’n beetje alle onderwerpen die met schrijven te maken hebben. Je vindt ze hier. Wil je de diepte in? Meld je dan aan voor Schrijven Magazine Plus, je krijgt dan onder meer toegang tot online magazines waarin we specifieke thema's helemaal uitdiepen. Bijvoorbeeld: levensverhalen schrijven, personages, of show don't tell. Iedere 2 maanden verschijnt er een nieuw magazine, de eerdere magazines blijven beschikbaar. 

Zit je vast met een verhaal en wil je van gedachten wisselen, kijk dan op ons forum. Stel je vraag en andere schrijvers geven advies.

Heb je een specifieke vraag dan kun je die ook mailen aan redactie@schrijvenonline.org en wij zullen je vraag proberen te beantwoorden – of als we dat niet kunnen zoeken we een schrijfcoach je verder kan helpen.

Maak van de nood een deugd en ga schrijven!