Start » Nieuws » Schrijftips van Niña Weijers?

Schrijftips van Niña Weijers?

15 Januari 2015

Schrijftips van Niña Weijers?In het komende nummer van Schrijven Magazine vertelt Niña Weijers (winnares Write Now! 2010) over de totstandkoming van haar jubelend ontvangen debuutroman De consequenties. Wij publiceren voor.

'Lang dacht ik dat er wat mis met me was. Dat mijn manier van schrijven niet goed was,' vertelt Niña Weijers. Schrijftips en -adviezen sloten totaal niet aan bij haar manier van werken. Schrijven is schrappen bijvoorbeeld. ‘Ik schrap helemaal niet zoveel.’ Ze schrijft zo’n vijfhonderd woorden per dag. En schrapt daar maar weinig in. 'Ik schrijf langzaam en redigeer intensief.' Tegen het eind van De consequenties ging het tempo omhoog tot drieduizend woorden per dag. 'Dat kwam doordat je tegen het eind van een boek de belangrijke beslissingen al genomen hebt, en ook doordat ik de toon inmiddels goed kende. Een deadline helpt ook.' Maar zelfs met het hogere schrijftempo schrapte ze weinig. Ze kende de verhalen over boeken die talloze keren totaal herschreven werden. 'Ik dacht dat ik iets helemaal verkeerd deed.'

Het volledige interview vind je in het februarinummer van Schrijven Magazine. Nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 20 januari 16.00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis!

 Word abonnee

Een abonnement cadeau geven kan natuurlijk ook! 

Bron: www.schrijvenonline.org

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN