Afbeelding

Beeld Merlijn Doomernik

Schrijftips van Niña Weijers?

Schrijftips van Niña Weijers?In het komende nummer van Schrijven Magazine vertelt Niña Weijers (winnares Write Now! 2010) over de totstandkoming van haar jubelend ontvangen debuutroman De consequenties. Wij publiceren voor.

'Lang dacht ik dat er wat mis met me was. Dat mijn manier van schrijven niet goed was,' vertelt Niña Weijers. Schrijftips en -adviezen sloten totaal niet aan bij haar manier van werken. Schrijven is schrappen bijvoorbeeld. ‘Ik schrap helemaal niet zoveel.’ Ze schrijft zo’n vijfhonderd woorden per dag. En schrapt daar maar weinig in. 'Ik schrijf langzaam en redigeer intensief.' Tegen het eind van De consequenties ging het tempo omhoog tot drieduizend woorden per dag. 'Dat kwam doordat je tegen het eind van een boek de belangrijke beslissingen al genomen hebt, en ook doordat ik de toon inmiddels goed kende. Een deadline helpt ook.' Maar zelfs met het hogere schrijftempo schrapte ze weinig. Ze kende de verhalen over boeken die talloze keren totaal herschreven werden. 'Ik dacht dat ik iets helemaal verkeerd deed.'

Het volledige interview vind je in het februarinummer van Schrijven Magazine. Nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 20 januari 16.00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis!

 Word abonnee

Een abonnement cadeau geven kan natuurlijk ook! 

Bron

www.schrijvenonline.org