Schrijfopdracht Mannenpraat en Vrouwentaal

Schrijfopdracht Mannenpraat en VrouwentaalAls vervolg op de workshop Mannenpraat en vrouwentaal in het decembernummer van Schrijven Magazine organiseren we een schrijfopdracht waarbij de typische gedragskenmerken van mannen en vrouwen herkenbaar en natuurgetrouw op de personages worden toegepast. Doe mee!

Veel verhalen staan vol stereotiepe verschillen tussen mannen en vrouwen in hun (non-)verbale communicatie. Blader snel door het decembernummer van Schrijven Magazine (geen abonnement? Bestel het nummer hier na of koop hem in de boekhandel) om hier alles over te lezen in de workshop Mannenpraat en vrouwentaal van Joanne Dohle en Leonardo Pisano (p. 26).

Als afsluiting van deze workshop organiseren wij een schrijfopdracht. Iedereen kan meedoen, dus het lezen van de workshop in Schrijven Magazine is niet per se nodig (maar stimuleert natuurlijk wel de creativiteit!).

De opdracht

  • Op het forum van Schrijven Online is het subforum ‘Mannenpraat en vrouwentaal’ aangemaakt. Lees hier de regels en een openingstekst.
  • Schrijf op basis van de openingstekst een verhaal van maximaal 400 woorden waarin twee personages - je mag zelf bepalen van welke sekse - reageren op de openingstekst. Verwerk in jouw verhaal de typische verbale en non-verbale communicatie van mannen en/of vrouwen, waarbij de sekse(n) van de personages herkenbaar wordt beschreven.
  • Plaats je verhaal op het forumonderdeel o.v.v. ‘Workshop december’ en jouw naam. Voorbeeld: ‘Workshop december - Leonardo Pisano’.

Speciaal voor deze opdracht zullen de opstellers van de workshop - Joanne Dohle en Leonardo Pisano - feedback en tips geven op de ingezonden verhalen. Dit doen zij in een reactie onder de verhalen op het forum. Uiteraard kun je ook onderling vragen stellen, feedback geven en discussiëren over mannen- en vrouwentaal.

Deadline en prijs

Je kunt jouw verhaal alleen inzenden door hem te plaatsen op het forumonderdeel. Dit kan van 6 tot en met 30 december 2013. Iedereen mag maximaal twee verhalen inzenden.

Onder de deelnemers wordt het boek Dialogen schrijven van Don Duyn verloot. De winnaar/winnares van het boek werd op 31 december bekend: Marloes Vrijdag. Gefeliciteerd!

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/mannenpraat-en-vrouwentaal-schrijfopdracht