Schrijfopdracht: karaktereigenschap

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 404e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #404 - karaktereigenschap

Door Rachel Kabelaar

Schrijf een kort stukje (300-400 woorden) waarin je jouw hoofdpersonage een heel duidelijke karaktereigenschap geeft die in het verhaal naar voren komt, zónder expliciet te benoemen wat die eigenschap precies is. Laat de acties en de dialoog van je personage het woord doen!

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Na een carrière als tekstschrijver en vertaler is Rachel Kabelaar De Successchrijver begonnen. Ze combineert haar passie voor persoonlijke ontwikkeling en haar obsessie met een positieve mindset met haar talent voor schrijven en creativiteit. Zo hoopt ze creatieve duizendpoten te helpen hun kwaliteiten te ontdekken.