Afbeelding

Judith Visser schrijft het eerste hoofdstuk van de crowd novelle Screenshot.

Schrijf je eigen hoofdstuk in de crowd novelle

Schrijf mee met Judith Visser aan de crowd novelle van Schrijven Online.Ken je de crowd novelle al? Iedere maand kan iedereen een nieuw hoofdstuk schrijven, en de jury - waaronder thrillerauteur Judith Visser - kiest aan het einde van de maand een winnend hoofdstuk. Doe mee en wie weet komt één van jouw hoofdstukken wel in de novelle!

Crowd novelle Screenshot

Het crowd writing project ging eerder dit jaar van start. Het doel is om een novelle, genaamd Screenshot, van twaalf hoofdstukken te maken. Eén per jaar dus. Judith Visser schreef het eerste hoofdstuk van de novelle, en die spetterde meteen. Vervolgens was het aan de crowd, jullie, om de volgende hoofdstukken te schrijven.

Dat gaat als volgt: iedere maand kun je de winnende hoofdstukken van voorgaande maanden lezen. Dit zal een doorlopend verhaal zijn, waardoor je zelf al ideeën kunt opdoen voor je eigen hoofdstuk. Zodra je dat gedaan hebt, schrijf je door op het verhaal en zet je hem online op het daarvoor bestemde forum op Schrijven Online. Aan het eind van de maand bekijken juryleden Judith Visser en Johan van der Ende de ingezonden verhalen en kiezen er een winnaar uit. De maand erna herhaalt zich dit weer voor het volgende hoofdstuk.

Wordt één of meerdere hoofdstukken van jouw gekozen, dan heb jij samen met Judith Visser een boek geschreven. We geven de novelle namelijk uit, dus je ontvangt sowieso een kopie. Ook ontvang je feedback op jouw hoofdstukken van Judith Visser - ook als je niet wint.

Hoofdstuk vier

Johan van den Ende is projectredacteur van de crowd novelle Screenshot.Je kunt op ieder moment meedoen aan dit project. Je hoeft daarvoor alleen de voorgaande hoofdstukken te lezen. Momenteel kun je hoofdstuk vier van de novelle schrijven. Je hebt tot en met vrijdag 30 augustus om deze in te sturen, waarna op maandag 2 september de winnaar bekend wordt gemaakt.

Lees voordat je begint te schrijven eerst de drie voorgaande hoofdstukken. Die kun je in dit topic vinden. Ook wordt er na ieder hoofdstuk een richtlijn gegeven door Judith voor het volgende hoofdstuk, iets om je op pad te helpen. Lees de richtlijn in dit topic.

Is dit je eerste hoofdstuk en weet je niet goed hoe je moet beginnen? Om je een handje te helpen heeft Johan een evaluatie geschreven waarin zowel sterke plotwendingen als verbeterpunten van voorgaande inzendingen worden aangekaart. Doe hier je voordeel aan en lees de evaluatie voordat je aan hoofdstuk vier begint.

Ben je er klaar voor?

Nadat je de drie voorgaande hoofdstukken hebt gelezen, kun je aan de slag. Let op: voor het schrijven van een hoofdstuk zijn een aantal regels bepaald, zoals een maximum van 2.000 woorden. Hierin wordt ook uitgelegd hoe je jouw hoofdstuk kunt insturen. Lees de regels hier.

Wij wensen alle deelnemers succes, en vooral veel schrijfplezier!

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/crowd-novelle-screenshot