Afbeelding

Schrijfwedstrijd gedichten schrijven

Foto: Pexels

Schrijf een gedicht voor de schrijfwedstrijd Vrij en Zinnig

Na het succes van de vorige gedichtenwedstrijd voor volwassenen in 2018, is het Willemsfonds Tongeren toe aan zijn tweede editie. Het thema van de tweejaarlijkse wedstrijd is nu VRIJ EN ZINNIG.


Wat is de wedstrijd?

Elke deelnemer stuurt één gedicht in dat niet eerder werd gepubliceerd en nog niet eerder bekroond of genomineerd is in een andere wedstrijd. Verder schrijf je het gedicht binnen het thema ‘vrij en zinnig’. Wees dus creatief! 

Deadline: 1 december. 

Winnen

De jury zal in eerste instantie 10 genomineerden en vervolgens hieruit drie prijswinnaars aanduiden. De namen van de tien genomineerden, inclusief deze van de drie prijswinnaars, worden tijdens de proclamatie openbaar gemaakt. Aan de eerste prijs is een geldbedrag verbonden van 500 euro, aan de tweede prijs 200 euro en aan de derde prijs 100 euro. De genomineerden die uiteindelijk niet tot de prijswinnaars behoren ontvangen een aandenken.

Meedoen?

Deelname aan de schrijfwedstrijd is gratis. De prijsuitreiking vindt plaats in het voorjaar van 2021, in wat voor vorm is afhankelijk van de coronamaatregelen. Wil je meedoen? Kijk dan hier.