Project de Schoolschrijver boekt succes

Uit onderzoek blijkt dat de Schoolschrijver veel succes boekt op basisscholen.De Schoolschrijver is een initiatief waarbij een kinderboekenschrijver een half schooljaar lang te gast is op een basisschool. De Schoolschrijver wil zo de belangstelling voor literatuur en het plezier in taal- en leesonderwijs bij kinderen bevorderen.

De Schoolschrijver komt in het half jaar elke week langs op de basisschool om te praten over boeken en om verhalen te lezen en te verzinnen met de kinderen. Om een impressie te krijgen van een bezoekje aan een basisschool kun je deze video’s bekijken met kinderboekenauteurs Lydia Rood, Gideon Samson en Anneke Scholtens als Schoolschrijvers.

Adviesbureau Cubiss heeft in opdracht van Stichting Lezen onderzoek gedaan naar de effecten van de Schoolschrijver. Uit het onderzoeksrapport is gebleken dat de komst van de Schoolschrijver bij elke bezochte basisschool ‘geleid heeft tot meer aandacht voor lezen en leesplezier’.

Meer weten over de resultaten van het onderzoek? Lees een samenvatting op de website van de Schoolschrijver of download vanaf deze site het hele onderzoeksrapport.

Bron

www.deschoolschrijver.nl