Start » Nieuws » Persoonlijker leren schrijven met de cursus Essay schrijven

Persoonlijker leren schrijven met de cursus Essay schrijven

10 September 2013

Vrouw leest Montaigne.Je wilt vooral geen saaie essayteksten schrijven, verzanden in clichés en chaotische alinea’s produceren. Nee, het gaat jou om het vinden van je eigen stem en stijl. Je wil het frisse, sprankelende stuk non-fictie schrijven, je schrijfkwaliteiten ontwikkelen en vooral: je wil gelezen worden.

De cursus Essay schrijven bij Scriptplus is bestemd voor mensen die schrijven in de breedste zin van het woord: journalisten, docenten, tekstschrijvers, wetenschappers, prozaschrijvers en andere belangstellenden.

De cursus heeft tot doel je te stimuleren jouw essayistische teksten te verbeteren. Door middel van associatieopdrachten en schrijfopdrachten leer je persoonlijker en levendiger te schrijven. Je maakt kennis met associatie- en schrijftechnieken, oefent met essayistische genres en leert gestructureerd herschrijven.

Elke les bestaat uit twee delen: het schrijven en het feedback geven. Aan het schrijven komt als regel een stuk theorie te pas, waarbij literatuur wordt aangereikt die er toe doet. De associatie- en schrijfoefeningen die daarbij horen, vormen de voorbereiding op de thuisopdrachten.

Per les pas je technieken toe, zoals beschrijven wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt, vertellen wat je hebt beleefd, beschrijven hoe je iets doet op een gebied waar je goed in bent, argumenteren en overtuigen, vergelijken en contrasten blootleggen. Bij het toepassen van de schrijftechnieken krijg je elke les een passend essayistisch genre aangereikt. Bijvoorbeeld de column, de blog, het opinieartikel, het mini-essay en het literaire essay.

Meld je hier aan voor de cursus Essay schrijven.

Bron: www.scriptplus.nl/schrijfcursussen/essay-schrijven/

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Maak kans op de nieuwe thriller van Judith Visser


Tags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!