Afbeelding

Beeld Shutterstock

Overzicht van literair nieuws – week 51

Overzicht van literair nieuws – week 51 Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.

Thomas Heerma van Voss is het Literair talent van 2015

Uitgevers, recensenten en ander literair volk hebben Thomas Heerma van Voss in de Volkskrant uitgeroepen tot Literair talent van 2015. Hij eindigde voor Merijn de boer en Nina Polak op de eerste plek. De bijlage V van de Volkskrant staat vol met culturele talenten die zijn uitverkozen door mensen uit hun eigen vakgebied.

Vorig jaar werd Maartje Wortel gekozen tot Literair talent van 2014.

Intrede nationale biebpas

Vanaf 1 januari 2016 zal de Nationale Bibliotheekpas werkelijkheid worden en kan iedereen, die lid is van de bibliotheek, in het gehele land boeken lenen. Voor e-books zal het even duren, maar vanaf april 2015 kan het papieren boek overal worden uitgeleend en ingeleverd.

Alle 160 Nederlandse bibliotheekorganisatie doen mee, wat uitkomt op ongeveer 800 vestigingen door het gehele land en in totaal 4 miljoen leden. De Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) spreekt van een ‘grootschalige operatie’.

Nieuwe Harry Potter verhalen een hoax

De afgelopen dagen werd er in de media gespeculeerd dat Harry Potter schrijfster J.K. Rowling twaalf nieuwe verhalen over Harry Potter zou uitbrengen.

Enthousiaste fans wachtten met spanning af op een ‘kerstcadeautje’ die helaas nooit zou komen. Volgens pottermore.com zou het niet om 12 volledige nieuwe verhalen gaan, maar om nieuwe toverdranken en een aantal vermelding door Rowling zelf.

De Britse Time houdt echter vol dat er degelijk nieuwe verhalen zullen komen. Even afwachten dus.

Bron

http://www.volkskrant.nl/boeken/de-nationale-biebpas-komt-eraan~a3810074/

Uitgeven