Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 51

Overzicht literair nieuws - week 51Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Auteursbond brengt illegaal verspreiden van e-books onder de aandacht

Vorige week lanceerde de Auteursbond een korte film waarin Arthur Japin, Alma Mathijsen, Jessica Durlacher, Francine Oomen en Ernest van der Kwast het illegaal verspreiden van e-books onder de aandacht brengen. De bekende auteurs confronteren toevallige voorbijgangers en nemen ze spullen af, met dezelfde houding als mensen die illegaal een e-book downloaden.
Bron: Hebban

Bestseller En we noemen hem wordt verfilmd

De bestseller En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra wordt binnenkort verfilmd. De filmrechten zijn gekocht door producent BIND. Het boek gaat over de oom van schrijfster Van Heemstra, verzetsheld Frans Julius Johan. Van het boek zijn bijna 10.000 exemplaren verkocht. De vertaalrechten zijn onder andere verkocht aan de VS, Duitsland, Italië en Spanje.
Bron: Nu.nl

Nieuw literatuurfeest: het Literair Reservaat

NEST, de open ontmoetingsruimte in de oude Gentse Stadsbibliotheek, werd op 14 december omgetoverd tot een prikkelend literair salon. Tijdens het Literair Reservaat kreeg opkomend en onbekend talent de kans om kennis te maken met uitgevers, recensenten, lezers en liefhebbers. Zowel veelbelovende debuterende auteurs als grote literaire namen waren van de partij.
Bron: Knack

P.C. Hooftprijs 2018 gaat naar dichter Nachoem Wijnberg

Dit jaar is de P.C. Hooftprijs bestemd voor poëzie en is gewonnen door de dichter Nachoem Wijnberg. Kenmerkend voor het werk van Wijnberg noemt de jury ‘de meerledigheid waarmee de dichter zijn wereld beziet.’ De oeuvreprijs wordt op 24 mei 2018 uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum. Het is dit jaar precies zeventig jaar geleden dat de P.C. Hooftprijs voor het eerst werd uitgereikt. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 60.000 euro.
Bron: Tzum