Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws - week 16

Overzicht literair nieuws - week 16

20 April 2017

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.


Nieuwe roman Hanna Bervoets

Dertien april verscheel Fuzzie, de nieuwste roman van Hanna Bervoets, in de boekhandels. Fuzzie is een modern-realistisch sprookje over gemis, genegenheid en de vraag in hoeverre affectie zich laat afdwingen. In de roman raakt hoofdpersonage Maisie, net als andere mensen in haar omgeving, in de ban van een mysterieus wit pluizenbolletje. Lees hier vast een fragment van het boek.
Bervoets was afgelopen zondag te gast in het programma VPRO Boeken om te vertellen over haar nieuwe roman.
Bronnen: Athenaeum Boekhandel en VPRO Boeken

Nominaties C. Buddingh’prijs bekend


De nominaties voor de C. Buddingh’prijs 2017 zijn bekend! De prijs, vernoemd naar de Dordtse dichter C. (Kees) Buddingh’, wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Uit de dertig inzendingen werden Joost Baars’ Binnenplaats, Vicky Franckens Röntgenfotomodel, Paul Meeuws’ De geluiden en Tijl Nuyts’ Anagrammen van een blote keizer gekozen. De winnaar zal op 1 juni bekend worden gemaakt, tijdens het Poetry International Festival in Rotterdam.
Bron: Tzum

Francine Oomen schrijft over de overgang


Deze week verscheen Francine Oomens prozadebuut voor volwassen. De succesvolle kinderboekenschrijfster, vooral bekend van de Hoe overleef ik-serie, beschrijft in haar nieuwe boek Oomen stroomt over (Uitgeverij Nijgh & van Ditmar) haar ervaringen rondom de overgang. Het boek heeft de vorm gekregen van een graphic memoir, waar Oomen zelf de illustraties voor maakte.
Bron: Volkskrant

Groei in verkoop e-books neemt af


De verkoop van e-boeken groeide dit eerste kwartaal minder hard dan voorheen. Het aandeel van online gekochte fysieke boeken daarentegen groeit. Dit blijkt uit recente metingen van de nieuwe boekenbarometer en e-bookbarometer van CB.
Uit de metingen blijkt ook dat het genre romantiek beter is vertegenwoordig in de e-boekafzet dan in de afzet van fysieke boeken, terwijl fictie, kinderboeken en Young Adult boeken het beter doen in het fysieke segment. De prijs van het gemiddelde e-boek daalt nog steeds, deze is nu 50.3% van de gemiddelde fysieke prijs.
Bron: boekennieuws 

Boekenweekgeschenk 2018 door Griet op den Beeck

De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2018. Griet op den Beeck brak in 2013 door met haar debuutroman Vele hemels boven de zevende (Prometheus) en schreef sindsdien nog drie bestsellers. Met meer dan 700.000 verkochte boeken is zij één van de bestverkopende Nederlandstalige schrijvers van dit moment. De 83ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 en wordt vrijdagavond 9 maart traditioneel geopend met het Boekenbal. Het thema van de komende Boekenweek wordt samen met de Boekenweekessayist op een later moment bekendgemaakt.
Bron: Boekenweek  

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- 6 inspirerende TED-talks voor schrijvers
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!