Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 15

Overzicht literair nieuws - week 15Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Herdenking Wim Brands

Begin deze maand was het een jaar geleden dat schrijver/presentator Wim Brands overleed. Afgelopen donderdag werd hij herdacht in de Rode Hoed in Amsterdam. Tevens verschenen die dag zijn Verzamelde Gedichten (Uitgeverij Van Oorschot) en Alles komt goed (Uitgeverij Balans), een kleine biografie geschreven door Brands vrienden.
Bron: Rodehoed

Auke Hulst wint Harland Awards Romanprijs

Auke Hulst is opnieuw de winnaar van de Harland Awards Romanprijs. Zijn En Ik herinner me Titus Broederland werd tijdens de Dag van het Fantastische Boek in Amsterdam tot winnaar uitgeroepen. In 2015 won hij de award voor zijn werk Johnny Idaho.
De Harlans Awards Romanprijs is de enige bekroning voor Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur binnen de genres fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme. De verhalenwedstrijd die samen met de Harland Awards door de Stichting ter bevordering van het fantastische genre werd georganiseerd, is gewonnen door Roderick Leeuwenhart met zijn verhaal Sterrenlichaam.
Bron: Harlandaward 

Meer nominaties voor Lize Spit

De bestseller Het smelt (Das Mag Uitgevers) van Vlaamse schrijver Lize Spit ontvangt opnieuw nominaties. Kort geleden werd de roman al genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, deze week werd bekend dat Lize Spit ook kans maakt op de ANV Debutantenprijs en de Fintro Literatuurprijs.
Bronnen: Volkskrant & Fintro

Das Mag on tour

Het Das Mag festival, een literair festival georganiseerd door Das Mag Uitgevers, gaat on tour. Tijdens dit festival worden er onder andere leesclubs met bekende schrijvers als Maartje Wortel en Herman Koch georganiseerd. Deze week werd bekend gemaakt dat deze leesclubs niet alleen in Amsterdam, maar ook in Breda, Leens, Vlieland, Arnhem en Rotterdam plaats zullen vinden. Het Das Mag festival is op 19 en 20 mei.
Bron:Dasmagfestival 

Uitgeven