Optredens en schrijfsessies van verschillende debutanten

debutanten geven optredens en schrijfsessiesIn januari tot en met april 2014 presenteren acht debutanten hun werk op twee Amsterdamse podia. Onder andere de schrijfster Shira Keller en de dichteres Kira Wuck doen mee.

Het is een project van het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met Mediamatic en boekwinkel Books&Bubbels.

De debutanten

Het Nederlands Letterenfonds investeert elk jaar in talentvolle en recent gedebuteerde schrijvers. In 2013 waren dat de debutanten Lodewijk Petram, Ellen van Velzen, Shira Keller, Patrick Bassant, Kaweh Modiri, Kira Wuck, Rosan Hollak en Annemarie de Gee. Deze schrijvers ontvingen een startersbeurs van het Nederlands Letterenfonds waarmee ze aan een tweede literair boek kunnen werken.

Troost (Mediamatic)

In de maand januari  zijn er optredens zijn van de debutanten in het kader van het literaire programma Troost. Elke maand draait de programmering van Troost weer om een ander tijdschrift, thema, school of schrijver. De  Letterenfonds-debutanten lezen voor uit eigen werk. De agenda is als volgt:

  1. Lodewijk Petram & Ellen van Velzen (6 januari 2014),
  2. Shira Keller & Patrick Bassant (13 januari 2014),
  3. Kaweh Modiri & Kira Wuck (20 januari 2014),
  4. Rosan Hollak & Annemarie de Gee (27 januari 2014).

De locatie tentoonstellingskantine Favelous van Mediamatic aan de VOC-kade 10, Oostenburg Amsterdam. Tussen de voordrachten wordt er een diner geserveerd. De entree is 10 euro (inclusief diner en lidmaatschap). Deuren en bar openen om 18:00 uur. De aanvang is 19:00 uur.

Shut Up & Write (Books&Bubbles)

Jonas Kooyman is de initiatiefnemer van Shut Up & Write. Geïnspireerd op een New Yorks concept worden er tijdens deze bijeenkomsten een uur lang in stilte geschreven. Beginnende schrijvers kunnen hier aan deelnemen. Samen met één van de acht Letterenfonds-debutanten kun je in een kleine groep gaan schrijven. Na afloop is er gelegenheid om met de aanwezige schrijver te praten over zijn of haar werk en bijvoorbeeld over debuteren in het algemeen. De bijeenkomsten zijn op woensdagavonden om 19.45 uur in boekhandel Books&Bubbles aan de Jan Pieter Heijestraat 168 te Amsterdam. De agenda is als volgt:

  • 15 januari - Lodewijk Petram
  • 29 januari - Patrick Bassant
  • 12 februari - Shira Keller
  • 26 februari - Annemarie de Gee
  • 12 maart - Rosan Hollak
  • 26 maart - Kira Wuck
  • 9 april - Kaweh Modiri
  • 23 april - Ellen van Velzen

Voor meer informatie over het aanmelden voor Shut Up & Write, bezoek de site van het Nederlands Letterenfonds.

Bron

http://www.letterenfonds.nl/nl/entry/563/debutanten-op-amsterdamse-podia