Kira Wuck wint Eline van Haaren-prijs 2013

Eline van Haaren-prijs 2013 is gewonnen door dichteres Kira WuckDe dichteres Kira Wuck (33) heeft gisteren met haar poëziebundel Finse meisjes (2012) de Eline van Haaren-prijs gewonnen.

Uitgeverij Podium maakte dit gisteren via Twitter en via haar website bekend. De Eline van Haaren-prijs wordt iedere vijf jaar toegekend door uitgeverij Conserve en is bedoeld voor de beste bundel van een dichteres onder de vijfendertig jaar.

Naast Kira Wuck waren ook de dichteressen Sylvie Marie (Toen je mij ten huwelijk vroeg, uitgeverij Vrijdag) en Lieke Marsman (Wat ik mijzelf graag voorhoud, Van Oorschot) genomineerd. Wuck ontving een geldprijs van 1250 euro en een kunstwerk van Aris de Bakker. De jury bestond dit jaar uit: voorzitter Vera Wijnker, Anna Enquist, Neeltje Maria Min en Elly de Waard. De jury vindt de bundel van Wuck origineel: 'Het geeft ons een beeld van jonge mensen die in het nu leven en rondhangen in een grote koude stad.'

Dit is niet de eerste keer dat Kira Wuck in de prijzen valt. Eerder dit jaar won ze al de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2013. Met haar bundel Finse meisjes is ze ook genomineerd voor de VrouwDebuutprijs 2013, die op 10 november zal worden uitgereikt.

Bron

http://www.nrc.nl/boeken/2013/10/23/kira-wuck-wint-vijfjaarlijkse-eline-van-haaren-prijs-2013-voor-finse-meisjes/