Afbeelding

Jan Vantoortelboom

Foto: Jan Vantoortelboom via Facebook

Op schrijfretraite naar het Tortelnest van Jan Vantoortelboom

Je kent het wel; een writer's-block. Het moment dat je vastloopt met je verhaal en overal aan begint te twijfelen. Hier kan auteur Jan Vantoortelboom je bij helpen. Vantoortelboom heeft Schrijf Vrijer opgezet om schrijvers elk op hun unieke manier te helpen met hun teksten. Vantoortelboom leest je graag is dan ook zijn motto. 


Wie is Vantoortelboom?

Jan Vantoortelboom is auteur, columnist en docent. Zelf was Vantoortelboom nooit van plan om schrijver te worden, maar de dood van zijn moeder drukte hem met zijn neus op de feiten: “als een mens zo jong kan sterven, dan wil ik mijn tijd zinvol doorbrengen en tegelijkertijd betekenisvol zijn voor anderen.” Dus debuteerde hij in 2011 met zijn boek De Verzonken Jongen, waarvoor hij de Bronzen Uil ontving. 

Meer dan wat schrijftips

Door je te bevragen komt Vantoortelboom erachter wat je precies nodig hebt om je doelen te bereiken. Heb je genoeg aan één gesprekje dan kan dat. Is er behoefte aan intensievere hulp? Dan ook is Vantoortelboom er voor je om je met je problemen te helpen. “Wat vooral uniek is aan mijn aanpak is dat Ik de schrijver, de mensen, net zo belangrijk vind als de tekst zelf. Als schrijver kan ik mij verplaatsen in de schoenen van de auteurs die bij mij komen voor hulp.”

Broeden op je ideeën

Vantoortelbooms schrijfhuis, Het Tortelnest, is de uitgelezen plek om weer tot jezelf te komen en verder te

Afbeelding

Het Tortelnest/schrijfhuis van Vantoortelboom

werken aan je manuscript. “Ik heb mijn schrijfhuis in Zeeuws-Vlaanderen gebouwd zodat mensen hier kunnen komen schrijven. Ik loop daar dan ook zelf rond, zodat ze mij kunnen aanspreken voor adviezen of hulp.”
Je kan bij Vantoortelboom terecht voor een manuscriptbeoordeling of persoonlijke schrijfsessies. Meer informatie kun je vinden via deze website.