Mariken Heitman geeft tips! Meld je aan en ontvang dit nummer.
Ook in de wetenschap steeds meer schrijfcoaches
14 oktober 2008 - 10:20
Manuscriptbeoordelaars en schrijfcoaches zijn in het creatieve schrijven inmiddels gemeengoed. Waarom zelf jaren doorploeteren met iets waar je geen vinger op kunt leggen, terwijl een goede coach je daar voor een paar honderd euro zó op kan wijzen.
Hetzelfde gebeurt ook steeds meer in de wetenschappelijke wereld. In een artikel van het tijdschrift C2W vertelt Jop de Vrieze dat veel onderzoekers, wetenschappelijke medewerkers en promovendi te rade gaan bij externe schrijfbureaus. Een van de geïnterviewden is Elisabeth Jongkind. "Schrijven is een ambacht dat je kunt leren," meent Jongkind. "Veel onderzoekers associëren het schrijven van artikeillustraties len met bloed, zweet en tranen. Ze stellen het zo lang mogelijk uit. Dat is niet nodig."
Externe schrijfcoaching blijkt in de wetenschappelijke wereld nog een taboe. Maar dat duurt niet lang meer, menen De Vrieze en Jongkind. "De huiverigheid waarmee wetenschappers externe partijen benaderen komt vooral voort uit het principe: schrijven moet je zelf doen."
Bron
www.c2w.nl/de-prijs-van-leesbaarheid.57613.lynkx
Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.
Dit nummer niet missen? Neem vóór 24 januari 23:59 u. een abonnement dan ontvang je dit nummer!
Topauteur Herman Koch geeft naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek advies aan jonge schrijvers. Meld je aan!
Ervaren redacteur Maria Genova deed voor Schrijven Online meer dan dertig manuscriptbeoordelingen. Lees haar tips in het komende nummer!