Afbeelding

Beeld Shutterstock

Ook Bruna komt met Netflix voor boeken

Ook Bruna komt met Netflix voor boeken Vanaf nu kan behalve de film –en muziekindustrie ook de boekenbranche gebruik maken van de streamingdiensten van Spotify en Netflix. De Nederlandse boekhandel Bruna bijvoorbeeld werkt aan een app waar gebruikers door middel van een abonnement onbeperkt boeken kunnen lezen.

All you can read-concept

Behalve boekhandel Bruna, bieden ook Elly’s Choice en Bibliotheek.nl dergelijke abonnementsdiensten. Met Elly’s Choice bijvoorbeeld lees je tien e-boeken per maand voor maar drie euro. Het ‘all you can read’ concept is er, nu nog de vaste prijs voor de abonnementen bedenken, maar er moet eerst een testfase komen met een controlegroep, voordat ze verder gaan met de praktische zaken. Eén ding is wel zeker, auteurs en uitgeverijen moeten wel een degelijke vergoeding krijgen als ze zich gaan aansluiten bij de streamingdienst van Bruna. Het succes moet nog blijken, maar Bruna wil behalve klassiekers uiteraard ook bestellers aanbieden.

Het nieuwe lezen

Oyster is één van de grootste bedrijven die streamingdiensten voor boeken aanbiedt. Het grote probleem blijkt echter het online krijgen van de bestsellers, dit komt mede door de terughoudendheid van de vele uitgeverijen die er helaas geen toekomst in zien. Deze houding is echter niet gek, gezien het feit dat de e-boeken in Nederland minder goed presteren dan in Verenigd Koninkrijk of Verenigde Staten. Binnenkort zullen we zelfs geen e-boeken meer bezitten, maar een online bibliotheek die voortdurend door bedrijven opnieuw wordt aangevuld. 

Bron: http://www.demorgen.behttp://www.hpdetijd.nl/2015-02-21

Uitgeven