Afbeelding

Detective bureau

Foto: cottonbro via Pexels

Onvoltooid boek van Appie Baantjer gevonden en Verkoop boek Ali B stilgelegd na aflevering BOOS

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Onvoltooid verhaal van Appie Baantjer gevonden

Vrienden van Appie Baantjer hebben een onvoltooid manuscript in zijn boekenreeks over rechercheur De Cock gevonden. Het verhaal heet De Cock en de Moord als Verlossing en telt ongeveer achtduizend woorden. Vermoedelijk heeft de schrijver in 2010 aan dit manuscript gewerkt, het jaar dat hij overleed. 

Bron: NU.nl

Verkoop boek van Ali B stilgelegd na aflevering BOOS

Uitgeverij Maven Publishing heeft de verkoop van het boek van Ali B stilgelegd na de aflevering van BOOS van afgelopen donderdag. In deze aflevering werden verschillende beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag tegen Ali B gedaan. De uitgeverij zegt geschrokken te zijn van deze beschuldigingen.

Bron: NU.nl

Geen vervolging voor de transgenderactivisten die adres J. K. Rowling onthulden

De drie transgenderactivisten die in november het adres van Harry Potter-auteur J. K. Rowling via social media onthulden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. De activisten demonstreerden voor het huis van Rowling in Schotland, plaatsten hier borden waarop ‘transrechten zijn mensenrechten’ te lezen was en zetten hiervan foto’s op sociale media. Rowling zei dat haar adres duidelijk te lezen was en klaagde de demonstranten aan, maar deze worden dus niet vervolgd.

Bron: NU.nl

De shortlist voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2022

140 poëziebundels waren ingestuurd voor de Ide Gerhardt Poëzieprijs, de tweejaarlijkse poëzieprijs van de gemeente Zutphen, en hier zijn nog 5 van over voor de shortlist. Op 15 februari wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnaar krijgt 1000 euro en een beeldje. 
De genomineerden zijn:

  • Erik Bindervoet – De droom van eb inkt diervoer (De Harmonie)
  • Charlotte Van den Broeck – Aarduitwrijvingen (De Arbeiderspers)
  • Maarten van der Graaff – Nederland in stukken (Pluim)
  • Sasja Janssen – Virgula (Querido)
  • Anne Vegter – Big data (Querido)

Bron: Tzum

Uitgeven