Afbeelding

Beeld ShutterStock

Onderzoek Schrijven Magazine logenstraft negatieve verhalen over POD

Onderzoek Schrijven Magazine logenstraft negatieve verhalen over POD.Voor wie zijn boek in kleine oplage in eigen beheer wil uitgeven, is Printing on Demand (POD) een voordelig alternatief. Over POD-aanbieders doen soms negatieve verhalen de ronde, maar uit onderzoek van Schrijven Magazine onder bezoekers van Schrijven Online blijkt dat de meeste van die bezoekers positieve ervaringen hebben met POD-aanbieders. De uitslagen van het Grote POD-onderzoek van Schrijven Magazine worden gepubliceerd in het komende nummer van Schrijven Magazine, dat op 4 april verschijnt.

Grote POD-aanbieders scoren gemiddeld een 7,8 

De meestgebruikte POD-aanbieders scoren goed als het gaat om de geleverde kwaliteit van de boeken en hun bijbehorende diensten. Gemiddeld een 7,8. Als gevraagd wordt positieve punten te noemen van de POD-aanbieders, wordt van Free Musketeers de betrouwbaarheid (afspraken nakomen), goede begeleiding en ruimte voor eigen inbreng geroemd. Bij Pumbo worden de snelheid en goede service en kwaliteit genoemd. Lulu heeft een forum waarop veel gebruikersvragen worden beantwoord. Ook over Boekenplan, Boekscout, Brave New Books (veel keuzemogelijkheden), Jouwboek, Kirjaboek en ShopMyBook worden positieve ervaringen gemeld.

Een uitgebreid artikel met de resultaten van het onderzoek wordt gepubliceerd in het komende nummer van Schrijven Magazine. Dat verschijnt op 4 april.

Dit nummer lezen? Neem voor 25 maart a.s. 10.00 u. een abonnement.

Uitgeven