Start » Nieuws » Nu op het forum: schrijfdoelen en boeklengtes

Nu op het forum: schrijfdoelen en boeklengtes

19 Mei 2017

 schrijfdoelen en boeklengtesOp het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Hoe staat het met jouw schrijfdoelen voor de maand mei?

Een hoofdstuk van je roman afmaken, een blog bijhouden of meedoen aan een schrijfwedstrijd… Wat zijn jouw schrijfdoelen deze maand? Deel ze hier en bekijk de doelen van anderen, misschien kom je nog op leuke ideeën. Zo is er een forumlid dat het doel heeft om de perfecte zin te schrijven en iemand anders is op zoek naar de juiste toon voor zijn artikelen en blog. Er is ook een forumlid dat deze maand graag een schrijfdag wil bezoeken.

Is mijn boek te lang?

Eén van onze forumleden vraagt zich af of zijn boek te lang is. Wat is een goede lengte voor een eerste boek? En wat kun je doen wanneer je boek te lang of te kort dreigt te worden? Veel forumleden hebben al gereageerd. Zo stelt een forumlid dat schrijven schrappen is en dat de roman dus ingekort moet worden. Een ander suggereert dat de roman misschien te lang is voor een reguliere uitgeverij, maar dat het desbetreffende forumlid eens naar uitgeven in eigen beheer zou kunnen kijken. Discussieer mee! 

De schrijfdokter weet raad

Zit je ergens mee tijdens het schrijven van jouw boek of korte verhaal? Wil je graag die ene vraag aan iemand stellen die er verstand van heeft? Kortom, heb je behoefte aan een schrijfdokter die jouw vragen beantwoordt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op het themaforum ‘Vraag het de schrijfdokter’ kun je al je brandende vragen stellen aan de schrijfdokter. Ga naar het forum en deel je vraag!

Wekelijke schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk? Doe mee aan de wekelijkse schrijfopdracht. 
Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je mee?

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Krijg weer plezier in het schrijven met Geertje Couwenberg
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Tags:
Storytelling in 12 stappen

Essentieel voor (tekst)schrijvers!

Meer over dit boek

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!