Nieuwe erotische roman stoot Fifty Shades van troon

De erotische roman Reflected in You lijkt Fifty Shades of Grey te ontstijgen.Reflected in You, een nieuwe erotische roman onder uitgever Penguin, is in de eerste week van verkoop vaker over de toonbank gegaan dan Fifty Shades of Grey dat deed.

De roman van Japans-Amerikaanse auteur Sylvia Day is in de zes dagen na verschijning in Groot-Brittannië ruim 82.000 keer als paperback verkocht. Ook stond Reflected in You bovenaan de Amerikaanse verkooplijsten als e-boek en gedrukte versie. In de eerste week van verschijning in de VS zijn er 286.000 digitale exemplaren van het boek verkocht.

In Groot-Brittannië waren er bovendien 75.000 digitale voorbestellingen (de volledige verkoopdata is nog niet bekend). Het boek wordt inmiddels ‘het meest succesvolle e-boek ooit op het gebied van wekelijkse verkoop’ van Penguin genoemd.

Reflected in You is het tweede deel in de Crossfire trilogie van Day, met als voorganger Bared to You en als opvolger Entwined with You. Dit laatste deel wordt verwacht op 7 mei 2013. De trilogie vertelt het romantische en emotionele verhaal van Gideon Cross en Eva Tramwell. Het hoofdpersonage is Tramwell, die een relatie aangaat met Cross, een gekwelde miljardair. Net zoals in Fifty Shades of Grey zijn er veel erotisch getinte scènes in Reflected in You te vinden.

Uitgever Penguin is sinds kort gefuseerd met uitgever Random House. Samen vormen ze ’s werelds grootste boekenuitgeverij. Lees daarover hier meer.

Bron

www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/reflected-in-you-new-erotic-novel-beats-fifty-shades-of-grey-sales-in-first-week-8273903.html