Afbeelding

StoryShelf webite voor onafgemaakte boeken

Foto: Pixabay

Nieuw schrijversplatform: Storyshelf!

Er is een nieuw platform voor schrijvers – want daarvan kun je er nooit genoeg hebben. StoryShelf is perfect voor de schrijver die een hele stapel onafgemaakte manuscripten op het bureau heeft liggen (of op het digitale bureaublad heeft staan).


De website werkt wel anders dan Wattpad of Sweek, waar schrijvers boeken en verhalen plaatsen met de intentie om ze af te schrijven. StoryShelf is een plek om onafgemaakte verzinsels een waardige plek te geven. Dus niet in een map in je bureaula die je liever niet open maakt of tussen talloze documenten op je computer. Natuurlijk groeit niet ieder idee uit tot een grote roman, maar op dit platform kunnen jouw eerste drie hoofdstukken of dat halve gedicht alsnog worden gelezen. Student Jeroen van Lokven heeft het kortgeleden opgezet. Hij schrijft zelf graag, maar herkent de map vol onafgemaakte verhalen maar al te goed. 

Eerbetoon aan verhalen

Voor zijn communicatieopleiding maakte hij verschillende publicaties over het verlagen van de drempel om te gaan schrijven. Een boek schrijven – en dit volhouden - is een enorme uitdaging. Jeroen bedacht dat een platform als StoryShelf motiverend kon werken: je stukken gaan immers niet verloren en kunnen door de buitenwereld gelezen worden. Dat betekent niet dat StoryShelf bedoeld is om motivatie te vinden om elk verhaal toch af te schrijven. ‘Als dat lukt is dat mooi,’ meent Jeroen, ‘maar het is vooral een eerbetoon aan je verhalen.’

Jeroen vertelt over zijn eigen verhalen. ‘Ik denk dat het mooi is als andere mensen er inspiratie uit putten. Ik weet dat geen enkele van die verhalen nog afgemaakt gaat worden door mezelf.’ Wie weet krijgt een ander zijn verhaal wel af, dat zou hij niet erg vinden. 

Toekomst van het schrijversplatform

Hij hoopt het platform verder te kunnen ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om profielen te creëren die je kan volgen, zodat je de verhalen van jouw favoriete auteurs te zien krijgt. Die verhalen moeten in een tijdlijn komen, waardoor je altijd het meest relevante te zien krijgt. Wanneer dat lukt, weet Jeroen nog niet. ‘Dan zal het platform eerst moeten groeien.’