Afbeelding

Nieuw erotisch genre op de markt

Een nieuwe erotisch genre, de steamie, richt zich op young-adults.In de VS doet zich een nieuw boekengenre voor: de ‘steamie’. Dit erotische genre voor tieners is inmiddels overgewaaid naar Europa.

In Groot-Brittannië is het boek Irresistible van Liz Bankes gepubliceerd door uitgever Piccadilly Press. Dit boek is bestempeld als een ‘steamie’, een nieuw genre dat wordt omschreven als de ‘Judy Blume voor de Fifty Shades of Grey generatie’. Judy Blume is een Amerikaanse auteur van kinder- en young-adult boeken die in 1975 het boek Forever schreef, één van de eerste young-adult romans die het onderwerp tienerseksualiteit aansneed.

Volgens de directeur van Piccadilly, Brenda Gardner, zochten uitgevers van young-adult boeken na de succesvolle Fifty Shades een manier om ook weer door de markt te breken. Het idee voor de steamie kwam als beste uit de bus. ‘We dachten dat het wel te doen zou zijn,’ aldus Gardner. ‘Het gaat niet over expliciete seks, maar over passie.’

Bankes, zelf 26 jaar oud, geeft aan dat ze een dergelijk boek als tiener graag had gelezen. ‘Een steamie gaat voor mij over de emotionele connectie van een eerste liefde, en het pure enthousiasme van de eerste lustgevoelens,’ aldus Bankes.

Wat denken jullie? Wordt dit genre de nieuwe hype?

Bron

www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/the-rise-of-steamies-british-publishers-get-wise-to-american-craze-for-teen-erotic-fiction-8417926.html