Fifty Shades auteur schaamt zich voor blootstelling

De auteur van Fifty Shades schaamt zich voor de mannen die haar boek lezen.EL James, de auteur van de uiterst succesvolle Fifty Shades of Grey-reeks, heeft in een interview gezegd zich te schamen voor mannen die haar boeken lezen.

James liet tegen de BBC weten dat het verhaal van Fifty Shades ‘een beetje mijn fantasieën zijn’. Ze had namelijk nooit gedacht dat de boeken zo bekend zouden worden. Ze vindt de publiciteit dan ook ‘niet leuk’.

‘Ik heb mijn gevoel voor humor de laatste paar maanden echt nodig gehad,’ aldus James. ‘Want al dit gedoe is niet leuk. Ik haat het om op televisie te zijn. Het is te open en bloot. Ik schreef het voor mijn plezier, niet om dit allemaal te doen.’

James gaf ook aan dat ze tijdens het schrijven van het verhaal geen methodiek, schrijfplan of structuur gebruikte. ‘Het vloeide gewoon uit mij.’ Wel gaf ze toe dat de personages Ana en Christian gebaseerd zijn op ‘kenmerken’ van mensen die ze kent.

Inmiddels zijn er al meer dan zestig miljoen exemplaren van haar trilogie verkocht, en worden de boeken bovendien verfilmd. Een volgende trilogie zit er volgens James nog niet aan te komen. ‘Ik doe het voor mijn plezier, anders zou ik het niet doen,’ aldus de auteur.

Bron

www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/el-james-author-finds-fifty-shades-publicity-too-exposing-8367644.html