Afbeelding

New Narrative logo

Foto: New Narrative

New Narrative laat podcastverhalen klinken als een Netflix-serie

Een podcast luisteren, film kijken en boek lezen allemaal binnen dezelfde wereld? Dat is transmediaal. In het buitenland zijn al veel van dit soort bedrijven, maar nu krijgt Nederland er ook één: New Narrative. En jij kan als schrijver hieraan meewerken.


“New Narrative is een transmediaal podcastbedrijf,” meldt Eline Ronner, medeoprichter van New Narrative. “Wij maken interessante podcasts van de verhalen die wij krijgen. Dit kunnen wij zelf geschreven hebben, kan een partner van ons geschreven hebben of een externe schrijver. Deze podcasts luisteren als een Netflix-serie en lenen zich er dus heel goed voor om verfilmd te worden. En dat is het transmediale aan ons bedrijf. Onze verhalen verspreiden over verschillende platformen.”

Wie zijn New Narrative?

Het New Narrative-team bestaat uit Joshua Petit, Mari Koning, Reinjan Prakke en Eline Ronner. Petit en Koning hebben muziek- en geluidsstudio Soundsright. Zij zijn verantwoordelijk voor het sound design en muziek van documentaires en commercials van grote merken. Prakke is podcastproducer en commercialregisseur via zijn filmproductiehuis Chapter Amsterdam. Ronner was jarenlang eindverantwoordelijk voor de podcasts van BNR Nieuwsradio.
De oprichters zijn New Narrative begonnen na het succes van hun podcast ‘Het Nieuwe Geld’, waarmee zij genomineerd waren voor de Dutch Podcast Award. 
 

Veelzijdig

“Wij willen ons focussen op een breed publiek. Dat betekent dat wij niet één wereld gaan creëren waarin onze verhalen zich afspelen zoals bij Marvel, maar wij willen allemaal verschillende verhalen vertellen. Onze genres blijven ook heel breed. Wij focussen ons in eerste instantie op non-fictie, maar staan ook zeker open voor fictionele verhalen. Ons doel is vooral het verhalen vertellen op een, voor in Nederland, nieuwe manier.”
 

Schrijven voor de podcast

Niet alleen schrijvers vanuit het team kunnen verhalen schrijven voor New Narrative. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe en interessante verhalen. Wij focussen ons voornamelijk op non-fictieverhalen, maar deinzen ook zeker niet terug voor fictie. De enige randvoorwaarden zijn dat het een duidelijk en compleet verhaal is en dat het zich goed leent voor een filmische stijl. Dus als iemand nog een leuk verhaal heeft, zien wij deze graag in onze inbox verschijnen.”