Afbeelding

persoon met krant

Foto: Pexels

Netflix verfilmt Sulwe, stadsdichter vertaalt kinderboek van Amanda Gorman

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van de afgelopen week.


Netflix verfilmt kinderboek Sulwe

Sulwe, het kinderboek van actrice Lupita Nyong'o, wordt door Netflix verfilmd. Het verhaal gaat over een meisje met een huidskleur die donkerder is dan die van de mensen om haar heen. Dat zit haar dwars, tot ze op een magische reis gaat en daar wijze lessen uit haalt.
De schrijfster geeft aan erg blij te zijn met de verfilming. Vroeger had ze er moeite mee om zichzelf te accepteren. Ze hoopt dat kinderen over de hele wereld zich realiseren dat ze uniek zijn.
Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend. Wel weten we dat het om een animatieverfilming zal gaan.

Bron

Stadsdichter vertaalt kinderboek met boodschap

Meer nieuws uit de kinderboekenwereld: Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia vertaalt een kinderboek dat wederom een mooie boodschap met zich meedraagt. Het gaat om Change Sings: A Children’s Anthem van Amanda Gorman. Gorman maakte indruk met haar voordracht bij de inauguratie van Amerikaans president Joe Biden. Dit boek, vol illustratie en gedichten, spoort kinderen aan om hun krachten te gebruiken en zo een verschil te maken.
Nederlandse uitgeverijen stonden in de rij voor de vertaalrechten van dit boek. Het is uiteindelijk terechtgekomen bij Uitgeverij van Goor en verschijnt op 21 september.

Bron

Ook uitgevers en auteurs lijden onder coronacrisis

Voor het lijden van de boekhandels is veel aandacht geweest, maar afgelopen week vestigde literair agent Paul Sebes de aandacht ook op auteurs en uitgeverijen. Volgens hem lijden deze net zo erg. Omdat alles op afstand gebeurt, lopen schrijvers sneller vast met hun werk of stoppen zelfs met schrijven.
Uitgever Joost Nijsen, nuanceerde deze woorden. Er is volgens hem een ander probleem gaande, namelijk het gebrek aan aandacht voor onbekende parels. Door het sluiten van boekhandels missen auteurs en hun boeken de zichtbaarheid. Terwijl er afgelopen tijd genoeg aandacht was voor de nieuwe Adriaan van Dis, worden andere mooie werken niet gezien in deze crisis.

Bron

Nominaties Herman de Coninckprijs

Op de verjaardag van Herman de Conink deze maandag, werden de genomineerden voor de Herman de Coninckprijs bekend gemaakt. De zes genomineerde dichtbundels zijn hier te vinden. Onder de genomineerden dient minstens één debuut te zijn. Dit jaar is dat Parkplan van Wout Waanders. De jury maakt op Wereld Poëziedag (21 maart) de winnaar bekend. De digitale uitreiking vindt plaats op begeerte.be

Bron

Uitgeven