Afbeelding

Mensje van Keulen wint Biesheuvelprijs, Adriaan van Dis brengt boek uit na dood

Foto: pexels

Mensje van Keulen wint Biesheuvelprijs, Adriaan van Dis brengt boek uit na dood

Breng jezelf in een keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.


Schrijfster Mensje van Keulen wint Biesheuvelprijs

De zesde J.M.A Biesheuvelprijs is gewonnen door Mensje van Keulen.
Met Ik moet u iets zeggen sleept ze de prijs voor de beste Nederlandstalige kortverhalenbundel van 2020 binnen. De schrijfster kreeg op 14 februari 8.7774 euro dat via crowdfunding bijeen werd gebracht. “Een nieuw kroonjuweel in het oeuvre van de koningin van de vorm”, oordeelde de jury over het geschreven stuk.

Bron: nu.nl

Adriaan van Dis brengt liever boek uit na dood

Het nieuwe boek van Adriaan van Dis ligt net in de winkel, maar een start aan zijn volgende boek is al gemaakt. Dit boek brengt van Dis liever uit als hij niet meer leeft. De reden om nog te wachten vertelt de auteur aan Trouw: “Het is een oud dagboek, een verslag van mijn reis door Perzië en Irak. Ik beleefde scandaleuze avonturen daar.”

Bron: nu.nl

Twintig jaar oude Harry Potter boek in bestsellerlijst

Na zestien jaar is deze week de titel Harry Potter en de Vuurbeker weer voor het eerste te vinden in de bestsellerlijst. Het boek is te vinden op plek nummer 31. Veel mensen uit het boekenvak geven de lockdown als reden. De boekenverkoop is op dit moment laag, waardoor titels makkelijker de bestsellerlijst behalen.

Bron: tzum.info

Nominaties Beste Groninger Boek 2021 bekend

De shortlist van genomineerde voor de Best Groninger Boek 2021 is bekend. Van de 54 inzendingen koos de jury negen boeken uit. Deze boeken komen in aanmerking voor de titel Beste Groninger Boek. Er zijn vier in de categorie fictie en vijf in de categorie non-fictie genomineerd. De winnaars worden bekend gemaakt op 12 maart.

Bron: tzum.info

Uitgeven