Meer graphic novels voor kinderen en de Hebban Regenboog 100 is bekend

Breng jezelf op de hoogte van het literaire nieuws van de afgelopen week!


Boekhandelaar pleit voor meer graphic novels

Annelies Harzing van boekhandel De Kinderboekentuin in Breda, merkt dat de wereld sneller is geworden en dat ziet ze terug in de boekenverkoop. “Sommige kinderen willen nu meer geprikkeld worden, hun spanningsboog lijkt korter,” vertelt ze aan De Volkskrant. “Je ziet dat terug in het boekenaanbod, in bijvoorbeeld de toename van graphic novels als De waanzinnige boomhut, Het leven van een Loser en Dog Man. Boeken met veel actie, tekeningen en kinderhumor. Zulke titels kunnen ervoor zorgen dat kinderen die moeite hebben met lezen toch een boek pakken in plaats van die telefoon, tablet of computer, dat ze toch positieve ervaringen hebben met een boek. Ik ben dus blij dat die boeken bestaan. Ook voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar zouden meer van dit soort boeken moeten worden gemaakt. Een gratis tip voor uitgevers!”

Bron: De Volkskrant

Confettiregen van Splinter Chabot gekozen tot mooiste queerboek

Splinter Chabot staat met zijn boek Confettiregen op de eerste plaats van de Hebban Regenboog 100, de top 100 mooiste lhbtiq+-boek van Nederland. Bezoekers van Hebban.nl en Winq.nl konden hun stem uitbrengen. Chabot staat ook op de 3e (Als de hemel genoeg ruimte heeft) en de 11e plaats (Roze brieven). "Zo'n top 100 met alleen maar queerboeken is belangrijk én nodig", zegt Chabot. "Stel dat je zoekende bent. Verdwaald in je eigen hoofd en je weet niet waar het lichtknopje zit, dan kan een boek uit zo'n lijst, waar je misschien iets van jezelf in herkent, als een zaklamp dienen. Als een helpende hand die je vastpakt, knuffelt en verder brengt.”

Bron: Nu.nl

Rotterdam vernoemt plein naar overleden dichter Jules Deelder

De gemeente Rotterdam vernoemt het plein aan de Nieuwe Binnenweg naar de in 2019 overleden dichter en schrijver Jules Deelder. De schrijver was zelf Rotterdammer en werd ook wel ‘de Nachtburgemeester van Rotterdam’ genoemd. Deelder kwam zelf ook regelmatig op het plein. Naar verwachting zal het J.A. Deelderplein in 2024 worden onthuld.

Bron: Nu.nl

Uitgeven