Afbeelding

Maarten Carbo over de kosten van zelf uitgeven

Maarten Carbo over de kosten van zelf uitgevenEen onderbelichte factor bij het zelf uitgeven van een boek zijn de kosten. In Zelf uitgeven van Maarten Carbo staat een heel hoofdstuk over.

Maarten Carbo is bekend als boekenfluisteraar en auteur van Succes met je boek! Hij heeft nu een boek geschreven over het zelf uitgeven van boeken. ‘Zelf uitgeven is allang geen tweede keus meer.’ Hij neemt de lezer mee langs het hele proces van het zelf uitgeven. Zowel het voorbereiden van je manuscript voor publicatie, de keuze tussen e-boek en een gedrukt boek, de belangrijkste uitgeefplatforms, redactie en verschillende aspecten van boekvormgeving.

Prijzen

Maar het meest interessante hoofdstuk gaat over de kosten. Veel auteurs die zelf een boek uitgeven, tasten lang in het duister over de exacte prijzen. Vaak kom je die pas laat te weten. Carbo noemt in zijn boek concrete bedragen waar je rekening mee moet houden. Bij Carbo kun je lezen wat opslag en distributie kost (10% van de winkelprijs), wat je aan een gemiddeld omslagontwerp kwijt bent (500 euro) en wat Bol.com krijgt voor elk verkocht boek (40%). Na dit hoofdstuk kun je zelf uitrekenen wat je kwijt bent voor de verschillende mogelijkheden om je boek op de markt te brengen, en wat de financiële consequenties zijn van je keuzes. Dat maakt Zelf uitgeven een praktisch boekje. 

‘De belangrijkste factor in de succesvolle publicatie van je boek en je zelf.' Elk hoofdstuk wordt afgesloten met tips en adviezen.

Maarten Carbo
Zelf uitgeven
- over het publiceren van je eigen boek.
- Querido Academie

Door: Frank Noë

Bron

http://schrijvenonline.org/nieuws/zelf-uitgeven-hoe-en-waar

Uitgeven