Afbeelding

Wat lezen schrijvers deze zomer?

Foto: Pexels

Literair nieuws: Wat lezen schrijvers deze zomer en journalist schrijft over ernstige ziekte

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Maartje Wortel, Abbey Hoes en Ruud de Wild geven online taalworkshops

Schrijfster Maartje Wortel, actrice Abbey Hoes en radio-dj Ruud de Wild geven samen met andere BN’ers en taalexperts online workshops over taal aan jongeren tussen de twaalf en achttien jaar, meldt het project Taalbaas donderdag via Instagram. Het project is een initiatief van onder meer boekenstichting CPNB. Jongeren kunnen met de BN'ers scripts, podcasts, nummers of verhalen maken. 

Bron: NU.nl

Athenaeum Boekhandel sluit zich aan bij Libris

Athenaum Boekhandel sluit zich aan bij Libris. De boekhandel heeft zes vestigingen in Amsterdam en Haarlem, en sluit zich nu aan bij Libris. Ze zullen echter niet actief de naam van Libris promoten. Athenaeum Boekhandel nam begin dit jaar nog Boekhandel Van Rossum in Amsterdam-Zuid over. 

Bron: Boekblad, Parool.

Wat lezen schrijvers deze zomer?

In een serie van De Volkskrant worden schrijvers geïnterviewd over de boeken die ze lezen deze zomer nu ze niet meer hoeven werken aan hun eigen boek. En als ze toch ondervraagd worden: waar gaat dat eigen boek trouwens over? Deze week wordt Benjamin Moser ondervraagd. Hij is de biograaf van Clarice Lispector en Susan Sontag, en winnaar van de Pulitzerprijs. 

Bron: De Volkskrant

Een boek schrijven over je ziekte voor een breed publiek is niet makkelijk

Journalist Pieter van den Blink schrijft in Het allerbeste over wat een ernstige ziekte met hem doet. Hij ontwart de chaos van doodsangst en herinneringen. In De Volkskrant vertelt hij hoe je zorgt dat zo’n boek het persoonlijke overstijgt en voor een breed publiek interessant is. 

Bron: De Volkskrant

Uitgeven