Afbeelding

Literair nieuws

Foto: Pexels

Literair nieuws: uitgevers stellen literaire titels uit, golf van coronaboeken staat voor de deur

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.


Handmaid’s Tale-schrijfster Margaret Atwood: "Het is de beste tijd, het is de slechtste tijd"

De Canadese schrijver Margaret Atwood weet hoe we er in de lockdown het beste van kunnen maken. “Denk aan alles waarvan u hoopt dat het er nog zal zijn.” Ze vertelt het in een interview met de Volkskrant.

Bron: De Volkskrant 

Uitgevers stellen literaire titels uit, thrillers gaan voor

Literaire uitgevers stellen titels uit, soms voor onbepaalde tijd, schrijft NRC Handelsblad. Door de verschuiving van fysieke boekhandel naar online, verandert ook het soort boek dat wordt verkocht tijdens de coronacrisis, stelt de krant na een rondgang langs de Nederlandse uitgeverijen. Crisisgerelateerde non-fictie en thrillers krijgen voorrang. Ambo Anthos bracht bijvoorbeeld het nieuwe boek van Nicci French versneld uit. Ook debutanten hebben het moeilijk.

Bron: NRC Handelsblad 

Dit is de shortlist voor de Gouden Strop 2020, het beste spannende boek

Op de shortlist voor de Gouden Strop 2020 staan vijf kandidaten die kans maken op de titel voor het beste spannende boek. 
Russisch voor beginners van Dominique Biebau (Vrijdag)
Hoek van Donald Nolet (Cargo)
De macht van K. van Jens Vern (Volt)
Façade van Esther Verhoef (Prometheus)
De Taak van Robert Pollack (Ambo|Anthos)

Op 20 mei wordt de winnaar al bekend gemaakt. Er is geen feest, maar wel een digitale uitreiking die te volgen is via ad.nl

Bron: Tzum.info

Een golf van coronaboeken staat voor de deur

We zagen al een golf aan oudere boeken die plots veel verkocht werden, zoals De pest, maar binnenkort komen de coronaboeken om de hoek kijken. Zoals het boek Quarantaine van Wim Daniëls (verschijnt 14 mei). Een roman over liefde in tijden van corona. Zo verschijnen er binnenkort meer romans die zich afspelen tijdens de virusuitbraak. De Volkskrant sprak de auteurs.

Lees het artikel hier.

Uitgeven

Schrijver