Afbeelding

Literair nieuws literaire podcast Sprekende Letteren en in 10 scènes de Tweede Wereldoorlog

Foto: Pexels

Literair nieuws: 10 scenes uit de Tweede Wereldoorlog, nieuwe literaire podcast

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.


Schrijfster Marjan Berk schetst in 10 scènes de Tweede Wereldoorlog

Schrijfster en columniste Marjan Berk (87) moest als kind vluchten voor de bommen op Rotterdam. 75 jaar na de bevrijding haalt ze herinneringen op aan de oorlog op AD.nl. In tien scènes neemt ze ons mee terug naar een tijd van angst en honger die eindigde in het feest van de bevrijding.

Bron: AD.nl

Nieuwe literaire podcast Sprekende Letteren van start

Sprekende Letteren is een podcast waar de redactie van De Gids al langer op broedt, maar nu vervroegt start als speciale thuisblijf-editie. De podcast is voor iedereen, ook niet-Gidsabonnees, gratis te beluisteren. In elke aflevering hoor je een verhaal, essay of poëzie uit De Gids, voorgedragen door de auteur of dichter zelf, vanuit zijn of haar woonkamer, werkkamer of tuinhuis – want ook de schrijvers zitten nu thuis.

De eerste afleveringen staan al online: Niña Weijers leest haar essay 'Een gezicht zijn', en Rob van Essen en Emy Koopman respectievelijk hun verhaal 'Werelden zonder angst' en 'Binnendringen'. Luister de podcast hier!

Bron: De Gids

Uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron begint boekenprogramma voor lezend en schrijven Nederland

About Books! is het nieuwe boekenprogramma voor lezend en schrijvend Nederland van uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron. De eerste aflevering is woensdag 6 mei om 19.30 te zien en het gaat een wekelijks programma worden. Auteurs Cocky van Dijk, J. Sharpe en Kim ten Tusscher nemen de presentatie op zich en delen boekentips, nieuws van Uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron, schrijftips en de auteur van de week.
Bekijk hier de trailer:

Bron: Zilverbron

Atlas Contact laat auteurs hun coronaverhalen vertellen

Karin Sitalsing, Anton Valens, Gerrit Jan Zwier, Lieve Joris, Peter Delpeut, J.V. Neylen en H.M. van den Brink hebben op de socials en op de site van Atlas Contact verslag gedaan van het coronavirus in hun omgeving. Dat levert uiteenlopende verhalen op. ‘Omdat alle ijkpunten – werkschoolzwemlesklaverjasclubpianolesvrijmibo – zijn weggevallen is het nu altijd maandinswoensdondervrijzaterzondag,’ schrijft Sitalsing. Benieuwd naar alle verhalen? Je kan ze op de website lezen!
Karin Sitalsing over het coronavirus in Groningen
Anton Valens over het coronavirus in zijn volkstuin
Gerrit Jan Zwier over het coronavirus
Lieve Joris over het coronavirus in Mali
Peter Delpeut over het coronavirus in Japan
H.M. van den Brink over het coronavirus in Frankrijk
J.V. Neylen over het coronavirus in Antwerpen

Bron: Tzum.info
 

Uitgeven