Afbeelding

Winnaar Write Now! 2020, petitie om literair Festival Tilt te redden

Foto: Pexels

Literair nieuws: petitie om literair Festival Tilt te behouden, winnaar Write Now! 2020

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Jordi Lammers wint Write Now! 2020

Jordi Lammers heeft dit jaar de schrijfwedstrijd Write Now! 2020. De uitreiking vond online plaats. De hoofdprijs van Write Now! 2020 bestaat uit een MacBook, een cursus fictie schrijven en een gesprek bij het agentschap van Editio, optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival, een jaarabonnement op Awater en de publicatie van het winnende verhaal op Hebban en in VakTaal.

Bron: Tzum.info

Maartje Wortel, Georgina Verbaan en Niña Weijers starten petitie om literair Festival Tilt te behouden

Over Tilt Festival gesproken: Maartje Wortel, Georgina Verbaan en Niña Weijers willen dat het literair Festival Tilt in Tilburg blijft bestaan. Vorige week werd bekend dat het festival niet kon rekenen op subsidiegeld. Wortel, Verbaan en Weijers starten daarom een petitie

Inmiddels is de petitie door meer dan 500 mensen ondertekend waaronder Ester Naomi Perquin, Connie Palmen, Dennis Gaens, Marjolijn van Heemstra, A.H.J. Dautzenberg, Hanna Bervoets en Robert Vuijsje.

Bron: Tzum.info

Opbrengst 'Coronakronieken' voor boekhandel al 50.000 euro

Daan Heerma van Voss verzamelde sinds de coronauitbraak verhalen en ervaringen van mensen wereldwijd. Hij bundelde deze verhalen in het boek Coronakronieken, waarbij de volledige opbrengst naar de fysieke boekhandel gaat. Het boek heeft inmiddels al 50.000 euro opgebracht, laat uitgeverij Atlas Contact in een persbericht weten. 

Bron: Boekblad

The Guardian stelt een lijst samen met de 100 beste boeken van de 21e eeuw

Wil je een nieuw boek lezen? De Britse krant The Guardian stelde een lijst samen met de 100 beste boeken van deze eeuw. Met boeken onder andere van Stephen King, Margret Atwood, Ian McEwan en Sally Rooney. Wie staat er volgens The Guardian op nummer 1?

Bron: The Guardian
 

Uitgeven