Afbeelding

Literaire nieuws week 32

Foto via Pexels 

Literair nieuws: Maarten Biesheuvel overleden en Stephen King komt met een nieuw boek

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Stephen King komt in maart met een nieuw boek

Begin maart kunnen we een nieuw boek van Stephen King verwachten genaamd Later. Volgens King wordt het opnieuw een spannend boek. EW meldt dat het verhaal zal gaan over hoofdpersoon Jamie Conklin, die opgroeit met zijn alleenstaande moeder en haar minnaar die politiedetective is. Opgroeien als kind en de daarbij behorende confrontatie met demonen, metaforisch of echt, spelen een grote rol. Dit is Kings derde misdaadboek bij uitgeverij Hard Case Crime. Eerder publiceerde hij The Colorado Kid (2005) en Joyland (2013).

Bron: NU.nl

Arjen Lubach publiceert binnenkort autobiografie

Op 19 augustus kunnen we Lubachs nieuwe boek over zijn eigen leven verwachten. In zijn autobiografie Stoorzender zal hij schrijven over onder andere Zondag met Lubach, de liefde en televisie. Lubach vertelt zelf: ‘In Stoorzender komt alles samen: stukken over mijn jeugd en over de wereld van nu, komische anekdotes, maar ook persoonlijkere verhalen over de liefde, ouder worden en het leven als zodanig.’

Eerder bracht Lubach thrillers Magnus en IV uit.

Bron: NU.nl

Isa Hoes’ boek Engel wordt verfilmd

Met haar eigen dochter Vlinder schreef Isa Hoes het boek Engel. Hoes ging in gesprek met NU.nl en vertelde dat toen ze het boek schreef ze niet had gedacht aan een verfilming. Ondanks dat vindt ze het hartstikke leuk om te zien hoe er twee versies ontstaan van hetzelfde verhaal.  

Het boek vertelt het verhaal over een meisje Engel met een speciale gave waarmee ze wensen van goede mensen uit kan laten komen, alleen gaat het in de film net wat anders: Engel vindt een klokje en kan daardoor de wensen laten uitkomen. Dit is één van de veranderingen.

De film zou op 5 augustus in première zijn gegaan, maar de opnames kwamen helaas stil te liggen door de coronacrisis.

Bron: NU.nl

Maarten Biesheuvel op 81-jarige leeftijd overleden

De Volkskrant maakt bekend dat Maarten Biesheuvel, die manisch-depressief was, op 81-jarige leeftijd is overleden. We kennen hem van onder andere de verhalenbundel In de bovenkooi, waarmee hij in 1972 zijn debuut maakte. Vorig jaar schreef hij de bundel Een Schiedamse jongen, ter ere van zijn geboorteplek, dat uiteindelijk zijn laatste werk is geworden. Biesheuvel schreef vooral korte verhalen en gebruikte zijn eigen leven als inspiratiebron.

Bron: NU.nl

Uitgeven