Afbeelding

Literair nieuws

Foto: Pixabay

Literair nieuws: Hans Verhagen overleden, Bookstore Day verplaatst

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.


Dichters dragen poëzie voor via telefoon

Het programma Mondo en Poetry International starten een project waarbij dichters je thuis bellen om een gedicht voor te dragen. Jaap Robben trapte af, maar ook Iduna Paalman, Ellen Deckwitz, Ester Naomi Perquin, Maud Vanhauwaert, Ingmar Heytze, Elfie Tromp en Vrouwkje Tuinman pakken de telefoon op. 

Bron: Tzum.info

Vierde Bookstore Day verplaatst naar 12 september

De vierde Nederlandse editie van Bookstore Day is verplaatst naar 12 september. Zo’n honderdvijftig boekhandels stonden klaar om op 16 mei aan het evenement deel te nemen. Door coronacrisis moest de organisatie echter een nieuwe datum prikken.

Op Bookstore Day vieren schrijvers, lezers, boekverkopers en uitgevers de onafhankelijke boekhandel met activiteiten, aanbiedingen en speciale uitgaven. De nieuwe activiteiten moeten nog bekend gemaakt worden. 

Bron: Tzum.info

Dichter Hans Verhagen (81) overleden

Hans Verhagen is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Dat meldt het NRC. Verhagen debuteerde op 24-jarige leeftijd als dichter met de uitgave van Rozen en Motoren

Begin jaren zestig maakte hij deel uit van de redactie van de avant-gardetijdschriften Gard Sivik en De Nieuwe Stijl. Ook daarna zat hij niet stil en verschenen de bundels Duizenden zonsondergangen en Kouwe voeten. In 2009 won hij de P.C. Hooft-prijs voor poëzie.  
Bron: NU.nl

Woutertje Pieterse Prijs voor Uit elkaar van Bette Westera en Sylvia Weve

Schrijfsters Bette Westera en Sylvia Weve hebben met Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar gewonnen, zo is zaterdag bekendgemaakt in het programma De Taalstaat op NPO Radio 1.

Uit elkaar gaat over het thema echtscheidingen en bevat veel gedichten en illustraties. Jurylid Arjan Peters noemt het boek "een boek dat de tragiek niet ontkent, maar de feestelijkheid laat zegevieren". Het tweetal won de onderscheiding ook al in 2014, toen voor het boek Doodgewoon.

Bron: NU.nl

Uitgeven