Afbeelding

Bron Pixabay

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #27

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

wekelijkse schrijfopdracht beter leren schrijvenAutobiografische schrijfopdracht #27 - Sterk gevoel

Door schrijfcoach Odile Schmidt

Pak een tijdschrift en zoek naar een woord waar je een sterk gevoel bij hebt. Schrijf dat woord op. Schrijf nu alles wat er bij je opkomt bij dat woord tijdens vijf minuten zonder op te letten hoe je dat doet. Schrijf vanuit je herinnering. Wanneer je klaar bent, ga dan iets in huis doen. Een klein klusje zoals koffie zetten of een tafel opruimen. Schrijf daarna een verhaal van maximaal 300 woorden dat je hier plaatst.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Odile Schmidt-Nouhan (1965) is veelvuldig genomineerd en winnares van schrijfwedstrijden. Naast korte verhalen schrijft ze weleens winnende columns en staat ze in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd 2015. Wil je meer weten over Odile? Kijk dan op haar website.