Afbeelding

Bron Pixabay

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #19

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Autobiografische schrijfopdracht #19

Door schrijfcoach Daphne Buter

Plaats jezelf in een eenvoudige situatie en beschrijf jezelf daarna vanaf een afstand. Beschrijf jezelf alsof het om een ander gaat. Beschrijf jezelf in de 3e persoon, dus gebruik zij of hij. Voorbeelden:
Hij zit op de bank en kijkt tv. Naast hem ligt de hond. Enzovoorts...
Ze liep op straat en keek naar de bomen. Enzovoorts...
Beschrijf de persoon die daar loopt, zit of met iets anders bezig is.
Uiterlijk, kleding, of de gedachte die je hebt of had. Baseer je beschrijving op een waargebeurd moment. Het hoeft geen groot moment te zijn. De gebeurtenissen mogen klein en onbelangrijk zijn. Het gaat om de beschrijving van jezelf in 3e persoon.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Jackman publiceerde onder andere Nederlands proza in Vrij Nederland, Passionate, Bunker Hill, Vrijstaat Austerlitz. In 1999 verscheen een debuutroman, in 2000 een bundel met korte verhalen bij uitgevereij Thomas Rap/De Bezige Bij. Engelstalige publicaties in buitenland: Cadenza (UK) kort verhaal, Night Train (VS) kort verhaal, Snow Money (VS) kort verhaal, verschillende korte, verhalen in o.a. Sleeping Fish, Smokelong Quarterly en Frigg Mag. Twee korte engelstalige verhalen werden genomineerd voor de Amerikaanse Pushcart Prize.