Afbeelding

Bron Pexels

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #16

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Autobiografische schrijfopdracht #16 – Met je gezicht naar de zon

Door schrijfcoach Corrie Gramser

Opklaring

Met je gezicht naar de zon
Valt de schaduw achter je
Waarmee de aanhoudende bui begon
Met je gezicht naar de zon
Geniet je van de warmtebron
Want zelfs al is die in de verte
Met je gezicht naar de zon
Valt de schaduw achter je

-Corrie-

Verdriet, boosheid, teleurstelling, het zijn gevoelens die makkelijker aan je blijven kleven dan de meer positieve gevoelens. Hierdoor kan het, wanneer je gaat graven in je herinnering, lijken alsof je leven een aaneenschakeling is van minder leuke gebeurtenissen.

"Met je gezicht naar de zon valt de schaduw achter je."

Leg voor jezelf een lijstje aan waarin je leuke gebeurtenissen in je leven opsomt. Begin eens met tien dingen en laat onderaan ruimte over om het lijstje de komende tijd aan te vullen.

Kies voor deze opdracht één item van dit 'positieve-dingen-lijstje' en schrijf hier in tien minuten een tekst over. Omcirkel de zinnen die je mooi vindt, die je raken en gebruik twee ervan als de herhalingen in een rondeel of een rondeau. Je mag kiezen of je de tekst of het gedicht op het forum plaatst, niet allebei.

Uitleg over rondeel en rondeau:

https://kunst-en-cultuur.infonu.nl/taal/11304-dichtvormen-het-rondeel.html

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de stiltecoupé komen schrijven. In oktober/november 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website.