Afbeelding

Een handgeschreven brief is veel persoonlijker dan elektronische communicatie.

Lettertype Dyslexie

Het lettertype dyslexie moet bepaalde symptonen van dyslexie tegengaan.Lexima heeft een speciaal lettertype ontwikkeld om mensen met dyslexie met minder moeite te laten lezen en schrijven.

Lexima is een bedrijf dat ICT-oplossingen voor lees- en leerproblemen ontwikkelt. Met het Lettertype Dyslexie heeft Lexima de letters van het alfabet dusdanig herontworpen dat ze sneller worden herkend door dyslectische mensen.

Dyslectici verwisselen, draaien en spiegelen letters. Om dit tegen te gaan, heeft Lexima de vorm van de letters verbogen en verduidelijkt. Het lettertype is dan ook enkel bedoeld voor dyslectici, en zal niet het leesgemak van lezers met gewone leesvaardigheden bevorderen. Bekijk hier een voorbeeld van het lettertype, of bekijk op deze site een video met uitleg over het ontwerp.

Het lettertype kan vanaf de website van Lexima gekocht en gedownload worden en is bruikbaar op Windows en Mac OSX en in tekstverwerkingsprogramma’s als Office Word. Lexima benadrukt op de website echter dat het lettertype geen wondermiddel is, maar dat uit een enquête wel blijkt dat veel gebruikers er baat bij hebben.

Bron

www.lexima.nl/algemeen/categorie/lettertype-dyslexie