Start » Nieuws » Kwartier voorlezen per dag goed voor taalontwikkeling

Kwartier voorlezen per dag goed voor taalontwikkeling

4 Januari 2013

Een kwartier voorlezen per dag stimuleert de taalontwikkeling van het kind.Volgens de leescoalitie, een samenwerking van meerdere organisaties, werkt een kwartier voorlezen per dag stimulerend voor de taalontwikkeling.

Stichting Lezen, de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) en Stichting Lezen & Schrijven vormen samen de leescoalitie. Volgens de coalitie hebben anderhalf miljoen Nederlanders problemen met lezen en schrijven. De organisaties benadrukken dan ook dat zelfs een kwartier voorlezen per dag de taalontwikkeling van kinderen al stimuleert en hun woordenschat vergroot.

Jaar van het Voorlezen

De coalitie heeft daarom 2013 uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Voor veel leesbevorderende instanties is 2013 namelijk een jubileumjaar, zoals het 25-jarige bestaan van Stichting Lezen en het tienjarige bestaan van de Nationale Voorleesdagen.

Dit jaar zullen er daarom allerlei activiteiten worden georganiseerd in Nederland en Vlaanderen om voorlezen te stimuleren. Zelf kun je ook meedoen met het bedenken van een activiteit. Ga naar de website van Stichting Lezen en neem contact op om ideeën te delen.

Ook breidt Stichting Lezen alvast de Boekenzoeker uit. Dit is een online zoekmachine waarmee kinderen en jongeren een boek kunnen vinden dat aansluit bij hun persoonlijke (voor)leesvoorkeur. Klik hier om naar de Boekenzoeker te gaan.

Bron: www.boekennieuws.nl/actueel/kwartier-voorlezen-per-dag-helpt/

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- 2013: het Jaar van het Voorlezen


Tags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
Schrijftips van Murakami? Lees Schrijven Magazine
  • De 9 grootste schrijfvalkuilen – en hoe je ze voorkomt
  • Het geheim van goede personages
  • Tutorial schrijven met al je zintuigen.
  • Schrijftips krijgt van de Japanse grootmeester Haruki Murakami.
  • Jaap Robben over het  geheim van de perfecte zin.
  • Schrijven gelukkig maakt - nu wetenschappelijk bewezen!.
  • Schrijftips van Paolo Giordano (De eenzaamheid van priemgetallen).
  • Bouw je eigen fantasywereld.
  • Show don't tell in non-fictie/

Wie zich vóór maandag 21 januari 16:00 u. heeft aangemeld als abonnee, krijgt dit nummer thuisbezorgd.

MELD JE AAN