2013: het Jaar van het Voorlezen

2013 wordt het Jaar van het Voorlezen.Nederland en Vlaanderen zullen zich in 2013 samen extra inzetten voor voorlezen aan kinderen en volwassenen.

Stichting Lezen heeft 2013 uitgeroepen als het Jaar van het Voorlezen. De stichting organiseert ook de jaarlijkse Voorleesweek, een campagne met talloze voorleesactiviteiten om ouders aan te moedigen om voor te lezen aan hun kinderen. De Voorleesweek liep afgelopen weekend af.

Nederland en Vlaanderen zullen in 2013 samenwerken om voorlezen te stimuleren. Zo zullen er iedere maand door het hele land verschillende acties en campagnes opgezet worden, wordt een jubileumeditie georganiseerd van De Nationale Voorleesdagen, organiseren bibliotheken workshops en zijn er het hele jaar door diverse interactieve initiatieven.

Ook breidt Stichting Lezen alvast de Boekenzoeker uit. Dit is een online zoekmachine waarmee kinderen en jongeren een boek kunnen vinden dat aansluit bij hun persoonlijk (voor)leesvoorkeur. Klik hier om naar de Boekenzoeker te gaan.

Zelf meedoen aan het Jaar van het Voorlezen? Dat kan. Ga naar de website van Stichting Lezen en neem contact op om ideeën te delen.

Bron

www.lezen.nl/index.html?age_group_id=0&menu_item_id=3001&sp1=607