Afbeelding

Kringloopwinkel ontvangt 500 meter aan boeken en Idris Elba gaat kinderboeken schrijven

Foto: Pexels

Kringloopwinkel ontvangt 500 meter aan boeken en Idris Elba gaat kinderboeken schrijven

Breng jezelf snel op de hoogte van het literaire nieuws van de afgelopen week.


Boekwinkel doneert complete collectie aan kringloop

Boekenhandel ’t Ezelsoor in Breda doneert vijfhonderd meter aan boeken aan kringloopwinkel Emmaus. De boekenwinkel sluit na bijna 40 jaar hun deuren. De eigenaren wilde nog een grote leegverkoop doen, maar door de coronamaatregelen is dit onmogelijk.
Vier dagen lang hebben een groep vrijwilligers de winkel leeggehaald en de gehele collectie naar de kringloopwinkel gebracht. ‘Zo’n kans grijpen we natuurlijk met beide handen graag aan’, laat de woordvoerder van Emmaus weten.

Bron 

Auteur Idris Elba wordt kinderboekenschrijver

Van acteur en dj naar kinderboekenschrijver. Idris Elba heeft een deal gesloten met HarperCollins voor meerdere boeken. De Brit heeft samen met Robyn Charteris de kinderverhalen ontwikkelt.
‘Ik vind het een voorrecht om deze verhalen, die geïnspireerd zijn door mijn dochter, samen met mijn geweldige schrijfpartner tot leven te brengen’, aldus Elba.

Bron

Nominatie Filter Vertaalprijs

De nominatie voor de Filter Vertaalprijs zijn bekendgemaakt. De genomineerde zijn Bas Belleman (Shakespeares sonnetten), Floor Borsboom (Aan de lopende band van Joseph Ponthus), Jan Willem Reitsma (Duizend manen van Sebastian Barry), Froukje Slofstra (Romans van Ivan Toergenjev) en Michaël Stoker (Kroniek van een leven dat voorbij gaat van Fernando Perssoa). De winnaar wordt op 23 april online bekend gemaakt.

Bron

Amazon verkoopt geen boeken meer waarin lhbti’s als ziek worden beschouwd

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft in een brief laten weten dat ze geen boeken meer willen verkopen waarin homilie, transgenderisme en andere seksuele identiteiten worden voorgesteld als (mentale) ziekte. Het boek When Harry Became Salle: Responding to the Transgender Moment van Ryan Anderson was de aanleiding van de brief. Het boek werd uit de webshop gehaald. Amazon besloot gelijk om alle boeken met deze insteek te verwijderen.

Bron