Kids: weg met dat woord!

De uitslag van de woordverkiezing Weg met dat woord! is bekend.Als het aan de Nederlanders en de Vlamingen ligt, zeggen we in 2014 gewoon weer kinderen in plaats van kids. Dat woord komt vandaag als grote verliezer uit de bus in de verkiezing Weg met dat woord! van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL).

Eind november riep het INL alle Nederlandse taalgebruikers op woorden te nomineren die we niet meer terug willen zien in 2014. Uit circa achthonderd verschillende inzendingen werden tien genomineerd: absoluut,confederalisme, crisis, dagdagelijks, kids, papadag, participatiesamenleving, selfie, swag en yolo

In de stemronde die volgde kreeg kids een overtuigende 40% van de stemmen. Yolo (14%) en swag (11%) eindigden op de tweede en derde plek.

Overbodig

Kids vinden de stemmers overbodig omdat er al een Nederlands woord voor bestaat dat prima voldoet: kinderen. ‘Nutteloos hip’, vat een van de inzenders samen. Ook yolo en swag zijn volgens de stemmers nutteloze woorden. Daarnaast is voor veel mensen de betekenis onduidelijk.

Crisis

Het woord crisis eindigt onderaan de lijst met slechts 2% van de stemmen. Het woord werd in eerste instantie ingezonden omdat men hoopte dat de crisis voorbij zou gaan als we het er niet meer over hebben. Met het woord zelf is dus blijkbaar weinig mis.

Bron

http://news.smart.pr/nederlands/kids-weg-met-dat-woord

Techniek