Afbeelding

sunny home, schrijver, nieuws, literatuur

Pixabay

Kees Schafrat begint eigen uitgeverij Sunny Home, ongepubliceerde dichtbundel Lucebert opgedoken na zeventig jaar

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.


Kees Schafrat begint nieuwe uitgeverij Sunny Home

De eigenaar van boekhandel Broekhuis, Kees Schafrat is nu zijn eigen uitgeverij begonnen. De uitgeverij is genoemd naar het woonhuis van Eva en Maarten Biesheuvel. Het eerste boek dat de nieuwe uitgeverij gaat uitgeven heet De Biezen en is geschreven door Maarten ’t Hart en Mensje van Keulen. Het boek zal uitkomen op 20 november zal alleen in een select aantal boekhandels te krijgen zijn. Voor de lezers die nog op zoek zijn naar een huis: gisteren werd bekend dat het “Sunny Home” woonhuis in Leiden te koop staat voor €450.000. Maarten Biesheuvel is afgelopen juli overleden.

Bron: Tzum

Complete ongepubliceerde dichtbundel van Lucebert teruggevonden na zeventig jaar

Er is een ongepubliceerde dichtbundel van Lucebert na zeventig jaar teruggevonden. De vondst is gedaan door schrijver Graa Boomsma. Hij werkt momenteel aan een biografie van Bert Schierbeek, Lucebert’s vriend en huisgenoot rond 1950. Tussen de gevonden poëzie zijn ook nieuwe tekeningen opgedoken. In een reactie op het nieuwsartikel van Tzum laat Graa Boomsma weten: “Alles zat in een map van Bert Schierbeek waarop stond In de schaduw van de ander. Dat is de titel van een nooit uitgegeven roman van Schierbeek, geschreven in 1945 en voorloper van het boek Le Cocq.

Bron: Tzum

Libris Geschiedenis Prijs 2020 gewonnen door Pieter van Os

Dit jaar gaat de Libris Geschiedenis Prijs naar historicus Pieter van Os. Hij won de prijs voor zijn boek Liever dier dan mens. Het boek gaat over het verhaal van de Joodse vrouw Mala Kizel. Zij kwam oorspronkelijk uit het getto van Warschau en heeft de oorlog overleefd door zich voor te doen als katholiek. Voor het schrijven van het boek heeft Pieter van Os Oost-Europa doorgereisd. Met het winnen van de prijs krijgt Pieter van Os een geldbedrag van €20.000. Dit is het eerste jaar dat de andere genomineerden maar niet-winnaars ook een geldbedrag toegekend krijgen. Dit bedrag is €1500 en is bedoeld als waardering voor hun prestatie.

Bron: schrijverspunt

Ernst Daniël Smid bezig met autobiografie

De artiest Ernst Daniël Smid is bezig met een autobiografie. Het boek zal vooral ingaan op zijn carrière en wie voor hem belangrijk zijn geweest. Ook gaat hij schrijven over de ziekte van Parkinson, waar hij zelf aan lijdt. Afgelopen zaterdag 24 oktober liet hij al aan RTL Boulevard weten dat hij graag het taboe rondom de ziekte van Parkinson wil doorbreken. Het boek zal in september 2021 verschijnen.

Bron: Nu.nl

Uitgeven