Afbeelding

De 2e opdracht van de Januari Schrijfmaand: writer's block.

Januari Schrijfmaand opdracht #2

De 2e opdracht van de Januari Schrijfmaand: writer's block.Lees hier de tweede opdracht van de Januari Schrijfmaand. Doe mee, ontvang feedback en maak elke week kans op een boek uit de Schrijfbibliotheek.

Opdracht #2 – Writer’s block

In de beperking herkent men de meester. Kies een handicap en leer ermee schrijven. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van lidwoorden, schrijf zonder hulpwerkwoorden of verban ‘er’ uit je tekst.
Max. 150 woorden

(Gebruik van Yoeke Nagels stijlboekje 99 witte kopjes op een tafel – stijloefeningen om de werkelijkheid te bekijken te beschrijven wordt aangeraden. Bestel het boekje hier)

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Yoeke Nagel en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Klik op ‘Plaats nieuw forumonderwerp’
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer van de opdracht en de titel te vermelden in de onderwerpregel) en klik op ‘Bewaren’
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen
  • Feedback geven op de vorige opdracht mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Verloting

Er verschijnen dertien schrijfopdrachten voor de Januari Schrijfmaand, telkens op maandag, woensdag en vrijdag. Doe je elke week aan alle drie de schrijfopdrachten mee en geef je actief feedback op verhalen van andere deelnemers, dan maak je kans op een boek uit de Schrijfbibliotheek. Wij verloten elke week een boek, dus je maakt vier keer kans!

Wil je ook in de volgende maanden stevig doorschrijven? Schrijfworkshops, cursussen en individuele schrijfcoaching bij Yoeke Nagel zijn betaalbaar, inspirerend en er is chocola. Kijk daarvoor op www.yoeke.com

Bron

www.schrijvenonline.org/forums/themaforums/januari-schrijfmaand