Afbeelding

Oude Typmachine

Foto: Pexels

Jacques Hamelink overleden en Splinter Chabot stapt over op andere uitgeverij

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Jacques Hamelink overleden

Schrijver en dichter Jacques Hamelink is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij is bekend geworden met zijn verhalenbundel Plantaardige wind. En hij heeft later ook meerdere prijzen gewonnen zoals de Busken Huetprijs, Vijverbergprijs en de Constantijn Huygenprijs. 
In 2020 heeft Hamelink zijn laatste werk, Solituden, songs, uitgegeven.

Bron: Omroep Zeeland

Verfilming van thriller Arjan Lubach

Er is aangekondigd dat de thriller IV van Arjan Lubach verfilmd gaat worden. Regisseur Bobby Boermans, die je kan kennen van Mocro Maffia en Hoogvliegers, gaat zich over dit verhaal heen buigen om er zo een vierdelige serie van te maken.
Lubach zelf laat weten erg enthousiast te zijn over deze verfilming.

Bron: Nu.nl

Winnaar Lale Gül verbluft

De NS Publieksprijs van 2021 is naar de debuutroman Ik ga leven van Lale Gül gegaan. Het boek kreeg 32 procent van de 210.000 stemmen.
Gül zelf is totaal overrompeld. In de talkshow M zei ze: “Ik had het helemaal niet verwacht eigenlijk.”

Bron: Tzum.nl

Splinter Chabot stapt over op andere uitgeverij

In het voorjaarscatalogus van uitgeverij Podium is te zien dat schrijver Splinter Chabot een nieuwe uitgever heeft. Chabot heeft tot nu toe zijn succesvolle boeken als Confettiregen uitgegeven bij uitgeverij Spectrum, maar heeft nu een overstap gemaakt naar Podium.

Bron: Tzun.nl

Kinderboekenweek 2021 succesvol

De Kinderboekenweek van 2021 heeft voor een flinke stijging in de verkoop van kinderboeken gezorgd. De boekhandelaren zien de afzet van de kinderboeken met 61% stijgen in vergelijking met de maand ervoor.
Ook zijn er dit jaar in totaal 4% meer boeken verkocht dan het jaar ervoor en wel 13% meer dan in 2019.
Eveline Aendekerk, directeur CPNB, laat weten dat dit komt door de campagne die boekhandels, bibliotheken, scholen en uitgeverijen hebben gevoerd. Dit heeft het gedrag van ouders en verzorgers positief veranderd, waardoor nu meer kinderen met plezier kunnen gaan lezen.

Uitgeven