Afbeelding

Marelle Boersma en cover van In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven

Foto: Archief Marelle Boersma

In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven? Je leert het in dit gloednieuwe schrijfboek

Thrillerauteur Marelle Boersma begeleidt al jaren schrijvers tijdens schrijfvakanties en via haar Online Schrijfschool. Nu combineert ze haar kennis over het schrijven van thrillers en de schrijfbegeleiding in een nieuw boek. In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven wordt op 10 juni 2021, tijdens de Spannende Boekenweek, gelanceerd.


Thrillers in de boekhandel

“Veel mensen hebben de droom om een boek te schrijven. Onder hen is een groeiend aantal dat zich richt op het genre thriller,” vertelt Boersma. “Best logisch, want de thriller is populair, blijkt ook uit de bestsellerlijst.” Volgens haar kunnen veel meer schrijvers de boekhandel halen als ze zich goed verdiepen in de schrijftechnieken die in een verhaal verborgen liggen. 

Wat kan je van het boek verwachten? 

“Schrijven is een vak”, stelt ze. En vooral het schrijven van een thriller vraagt om een andere focus. “Het verhaal vraagt om een krachtige opbouw en met name om nagelbijtende spanning”, zegt Boersma uit eigen ervaring. Vandaar dat ze zich in haar boek richt op deze twee aspecten: een krachtig plot en fikse spanning. “Gun de lezer een slapeloze nacht”, geeft de auteur aan. “Pas dan ben je als thrillerauteur geslaagd”.

Het boek geeft een stappenplan om een thriller te schrijven, met daarnaast allerlei mogelijkheden om spanning te integreren in je verhaal. Vanaf 10 juni ligt het boek in de boekhandel en is ook te bestellen via deze website