Hack de boekenwereld gezonder

Hack de boekenwereld gezonderDe website The Bookseller spoort uitgevers aan zich een weg te hacken uit de digitale traagheid tijdens het nieuwe boekenevenement FutureBook Hack in London op 14 en 15 juni.

‘Uitgeverijen zijn bijzonder goed door de vroege stadia van de digitale revolutie gekomen,’ aldus The Bookseller. ‘Dit is hét moment om daar gebruik van te maken om te vormen wat gaat komen.’

Het is gemakkelijk kritiek te uiten naar de uitgevers, maar het is veel beter verandering teweeg te brengen. The Bookseller nodigt daarom digitale inheemsen uit te werken aan een oplossing voor de problemen die er zijn.

Tijdens het weekend wordt een groot aantal uitdagingen op basis van problemen in de uitgeverswereld opgeworpen en gaan teams proberen deze problemen op te lossen. Het team met het beste antwoord wint een geldprijs van 5.000 pond.

‘Uitgeven heeft die fantastische mix van creatieve impulsen en zakelijk inzicht. Er zijn zoveel kansen om op nieuwe manieren betrokken te zijn met boeken en nieuwe interactieve producten te maken. Als we een manier kunnen vinden van kruisbestuiving met de levendige gemeenschap van ontwikkelaars, dan kunnen we deze digitale dag plukken.,’ aldus The Bookseller.

De FutureBook Hack website is nu online en accepteert registraties van programmeurs, ontwikkelaars, ontwerpers,  marketeers en andere geïnteresseerden.

Om te hacken, kijk op: www.futurebookhack.com