Afbeelding

Met deze schrijfwedstrijden kun je in mei aan de slag.

Gouden Boekenuil en Libris Literatuurprijs 2013: En de winnaar is…

Deze week was het zover, de bekendmaking van de twee belangrijkste literaire prijzen van 2013. De Gouden Boekenuil ging naar Oek de Jong en de Libris Literatuurprijs werd toegekend aan Tommy Wieringa.

De Gouden Boekenuil

Met zijn ruim 800 pagina’s tellende roman Pier en oceaan, was Oek de Jong de gelukkige winnaar van De Gouden Boekenuil 2013. Naast het geldbedrag van 25.000 euro, ontving De Jong tevens een kunstwerk in de vorm van een boek van de kunstenaar Philip Aguirre.

De Jong heeft er ruim 8 jaar aan de roman gewerkt. ‘Een roman die alle zintuigen prikkelt, soms apart en soms tegelijk, geschreven zoals een oude meester schildert,’ aldus het juryrapport.

De Libris Literatuurprijs

Met zijn boek Dit zijn de namen werd op 6 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam Tommy Wieringa bekroond als de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2013 en ontving een geldbedrag van 50.000 euro. De prijs wordt ieder jaar toegekend aan het beste Nederlandse literaire fictieboek van het afgelopen jaar en werd voor de twintigste keer uitgereikt. 

Met zijn winnende roman Dit zijn de namen versloeg Wieringa collega-schrijvers Esther Gerritsen, Arnon Grunberg, Christiaan Weijts, Elvis Peeters en De Gouden Boekenuil -winnaar Oek de Jong.

Bron

www.trouw.nl/tr/nl/4468/Schrijf/article/detail/3436546/2013/05/04/Oek-de-Jong-winnaar-Gouden-Boekenuil.dhtml