Glossy Jezus wordt goed ontvangen

Sinds afgelopen vrijdag ligt het tijdschrift Jezus in de winkel. Uitgeverij LenteMedia die het blad uitgaf, kreeg onverwacht veel positieve reacties uit christelijk Nederland.

Fantijdschrift voor Jezus

Omdat het een gewaagd onderwerp is, had de redactie niet verwacht dat deze reacties positief zouden zijn maar ze ontvingen lofrecensies van christelijke dagbladen.

Het tijdschrift is opgezet voor mensen die niks van Jezus weten en is dan ook in de eerste instantie niet voor de christelijke doelgroep bedoeld. Peter van Dijk die met het idee voor Jezus! kwam vond dat er een fan- tijdschrift voor Jezus moest komen naast de bekende Linda, Maarten, of Mathijs. 

Eenmalig project

De hoofdredacteur van het tijdschrift is Arthur Japin die al eerder samenwerkte met Peter van Dijk. ’Hij is dan wel katholiek opgevoed maar doet daar al heel lang niets meer mee.’ KesselsKramer verzorgt de vormgeving.

‘Jezus! is een eenmalig project  In het boekenvak is het gewoon dat als je iets uitgeeft wat goed is, je het trucje gaat herhalen en dat willen we niet, zegt Van Dijk. 

Het is altijd goed om te zien dat er ruimte gemaakt blijft worden voor nieuwe schrijfinitiatieven als die van Jezus! dan blijkt maar weer dat we altijd op zoek zijn naar een hernieuwde invalshoek in het schrijversvak.

Bron

http://www.boekblad.nl/goede-reacties-op-glossy-jezus!.246922.lynkx

Uitgeven